Letartóztatásban maradhat az férfi, aki halálra gázolta ismerősét

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. december 6. napján tartott ülésen, a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult ügyben 2 hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki egy baráti összejövetel után gépkocsiba ülve az összejövetel egyik résztvevőjét elütötte, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását 2021. június 8. napján rendelte el. A letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette, hogy a gyanúsított tárgyi bizonyítási eszközt rejtett el, valamint feltehetően veszélyeztetné a bizonyítást oly módon, hogy a tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené. Ezen okok továbbra is fennálnak, ezért a bíróság a letartóztatás meghosszabbítása mellett döntött. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

Az eddigi adatok szerint a gyanúsított a baráti összejövetelt követően 2021. június 6-án 00 óra 45 perc körüli időben egy tehergépkocsival Kesztölc lakott területén közlekedett. A férfi a működő közvilágítási lámpákkal ellátott útszakaszon figyelmetlensége miatt nem észlelte az úttest jobb oldalán gyalogosan haladó, vele korábban a baráti összejövetelen együtt szórakozó sértettet, akit elütött. Az ütközés hatására a sértett a beton vízelvezető árokba esett és az elszenvedett súlyos sérülések miatt a helyszínen elhunyt. A gyanúsított észlelte ugyan az ütközést, azonban a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotók: police.hu