Kategóriák: DorogHírekSport

A Győr nyerte meg a dorogi hócsatát

Havas, játékra éppen alkalmas pályán szerezte meg a győzelmet ETO FC Győr a több mint fél órát emberhátrányban játszó Dorog vendégeként a labdarúgó NB II 19. fordulójában, december 5-én, vasárnap – írja a Nemzeti Sport.

Két erős középcsapat mérkőzött meg egymással Dorogon, hiszen a házigazda a hatodik, a vendégegyüttes pedig a kilencedik helyről várta az összecsapást. És hogy még nagyobb legyen a tét, a két csapatot mindössze egy pont választotta el egymástól a tabellán.

A játékosok a játéktér háromnegyed részét beborító hóban (a munkások a két tizenhatost és környékét, valamint a kezdőkört tudták letakarítani a kezdésre) melegítettek, majd játszottak. A hó aztán alaposan rányomta a bélyegét a játékra: a futballisták estek-keltek a csúszós pályán, miközben a két csapat alig-alig tudott végigvinni egy támadást. Az első nagyobb helyzetre a 35. percig kellett várni. Az első negyedórában egyébként a Dorog harcolt ki némi mezőnyfölényt, később aztán kiegyenlítetté vált a játék. Már úgy tűnt, az első félidőben nem láthatunk gólt, Vitális Milán jól eltalált lövése azonban a 45. percben utat talált a dorogi kapuba, így a félidőre a vendégcsapat mehetett előnnyel (0–1).

A második játékrészben – ahogyan az várható volt – a Dorog játszott fölényben, a Győr viszont jobban. Helyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni, így a 62. percig eseménytelenül telt a mérkőzés, amikor a fegyelmezetlen Szabó Lukast kiállította a játékvezető. Az emberhátrány nem törte meg a Dorogot, a hazaiak tovább küzdöttek az egyenlítésért, de valamirevaló lehetőséget továbbra sem tudtak kidolgozni. A győri védelem így aztán különösebb probléma nélkül őrizte meg kapuját a góltól, Vitális találata pedig éppen elegendő volt ahhoz, hogy a vendégcsapat bezsebelje a három pontot, és ezzel megelőzze riválisát.

LABDARÚGÓ NB II – 19. FORDULÓ
DOROGI FC–WKW ETO FC GYŐR 0–1 (0–1)

Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 200 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Kovács Gábor, Rózsa Dávid)
Dorog:
Mursits – Kárász, Dlusztus, Izing, Papp M. – Lénárth (Lőrincz, a szünetben) – Oldal (Nyíri, 81.), Szerencsi (Csillag, 81.), Hajdú (Barna, 81.), Szedlár (Pálinkás, 81.) – Szabó L. Vezetőedző: Fenyvesi László
ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Lipták, Csonka, Kiss M., Forgács  – Vitális, Toma, Vernes (Bacsa, 85.), Óvári (Szimcso, 88.) – Priskin (Farkas B., 90+3.). Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Vitális (45.)
Kiállítva: Szabó L. (Dorog, 62.)
MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László:
– Játékra alkalmatlan pályán a szerencsésebbik csapat nyert, többet nem is fűznék hozzá ehhez a mérkőzéshez…
Klausz László: – A pálya háromnegyed része nem volt alkalmas a játékra. Küzdelmes mérkőzés volt, amelyen megmutattuk az egységünket, sok párharcot nyertünk, és egy átlövésből szerzett góllal megszereztük a győzelmet.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala