Kategóriák: DorogHírekSport

Öt csomagtartónyi adomány gyűlt össze Dorogon

Ha Mikulás, akkor idén sem maradhatott el a már hagyományosnak mondható Mikulás-futás Dorogon. A Dorogi Futókör Sportegyesület immár hetedik alkalommal várta egy vidám rendezvényre azokat, akik segíteni szeretnének a karácsony közeledtével a rászoruló családokon, gyerekeken.

Az eseménynek a közelmúltban átadott Dorogi Zöld Kör Rekortán Futópálya és a József Attila Művelődési Ház előtere adott otthont. Itt gyülekeztek a Mikulással futni vágyó gyerekek és felnőttek, és persze velük együtt az adományok száma is gyorsan növekedett. Az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, hiszen az éjjel leesett friss hó még megmaradt, ezzel ünnepi díszbe öltöztette a helyszínt.

A rendezvényt Sárdi Tamás, a Dorogi Futókör Sportegyesület elnöke nyitotta meg, aki beszédében megköszönte a sok-sok ajándékot.  A csomagok garantáltan számos dorogi nehéz sorsú gyerek arcára csalnak mosolyt karácsony este.

Ezután a kicsik és nagyok közösen teljesítettek egy kört a Mikulással, majd a bátrabbak a városban is futhattak egy rövidet. Útközben szaloncukrokkal lepték meg a járókelőket, akik boldog mosollyal vették át a meglepetést. A kiindulási ponthoz visszatérve az egyesület önkéntesei forralt borral, forró teával, szaloncukorral, házi süteménnyel, egyedi karácsonyfadísszel és vidám zenével várták a kifáradt futókat.

A szervezők nagyon köszönik a felajánlásokat a térség országgyűlési képviselőinek, a város önkormányzati képviselőinek, a helyi egyesületek, sportegyesületek vezetőinek és tagjainak és mindazon magánszemélyeknek, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Az akciónak köszönhetően összesen 5 csomagtartónyi ajándék gyűlt össze, amelyet az esemény után azonnal elszállítottak az egyesület tagjai a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dorogi Csoportjának székhelyére, ahol a vezető, Fritz István nagy örömmel vette át az adományokat. Garantálta, hogy jó helyre fognak kerülni a csomagok, megkönnyítve ezzel a rászoruló családok ünnepi időszakát.