Kategóriák: Hírek

Így rendezkedj be az otthoni munkavégzésre

A közösségi média oldalakat böngészve nagyjából minden harmadik poszt arról szól, hogy mennyire jó a teraszról dolgozni, vagy a vízparton ücsörögve nyomkodni a laptopot. Viszont, aki próbálta már az tisztában van vele, hogy ez nem ilyen egyszerű. Ahhoz, hogy a testünk és a lelkünk is rá tudjon hangolódni a munkára fontos, hogy olyan környezetet biztosítsunk magunknak, amiben ez könnyen megy. Mutatjuk, hogy mi szükséges a tökéletes dolgozó terület kialakításához a megfelelő fényviszonyok megteremtésétől a design íróasztal kiválasztásáig.

Saját iroda

Ezt könnyebb mondani, mint kivitelezni, főleg, ha kényszerből maradtunk az otthoni munkavégzés mellett. Viszont, ahhoz, hogy hatékonyan tudjuk a feladatainkat elvégezni, és külön tudjuk a magánéletet és a munkaidőt választani fontos, hogy ne a kanapén töltsük a munkaidőt. Ha tehetjük, akkor alakítsunk ki egy olyan területet, ami csak a miénk, és kizárólag a munkára szánt időben lépünk be oda. Ez lehet a nappaliban leválasztott sarok is, vagy egy teljesen különálló szoba, lényeg, hogy valamilyen módon különítsük el a szabadidős tértől.

Kedvező fényviszonyok

A fény egyértelműen hatással van a napi aktivitásunkra, így erre is oda kell figyelni, amikor kijelöljük az otthoni munkaterületet. Lehetőség szerint olyan helyiséget válasszunk, ahol van ablak és a közelébe tudjuk tenni az íróasztalunkat. Ugyanakkor arra is érdemes ügyelni, hogy a monitort úgy helyezzük el, hogy munka közben ne a hátunk mögül süssön a nap, mert a legmodernebb monitorok esetében is zavaró lehet a visszatükröződő fény. Legjobb, ha mellettünk, vagy velünk szemben van az ablak, de ezekben az esetekben is gondoskodjuk a megfelelő árnyékolásról, mert biztosan lesz olyan időszak amikor szükség lesz. Mesterséges fény esetében pedig válasszuk helyi megvilágításokat is a központi fény mellet.

Megfelelő bútorok

Az otthoni munka hátránya, hogy sokszor megelégszünk azzal, ami van. Pedig a konyhaszék nem ideális arra, hogy napi nyolc órát üljünk rajta és az ebédlőasztal sem biztos, hogy a legkomfortosabb megoldás. Ne sajnáljuk az energiát és a pénzt arra, hogy megtaláljuk azt az irodai berendezést, ami valóban kiszolgál minket, hiszen a napunk nagy részét ezek között a bútorok között töltjük. A választott irodai szék legyen a lehető legkényelmesebb, jó, ha állítható a háttámla, a karfa, és még gurul is, de az sem utolsó szempont, hogy milyen támasztást ad a hátnak és a deréknak. Az íróasztal pedig sose legyen túl kicsi, mert csak bosszankodni fogunk, ha nincs elég hely magunk körül. A praktikum mellett pedig jó, ha lelkünknek is kedvezünk. Ne csak az ideális funkciókat, de a bútorok külsejét is vegyük figyelembe. Sokkal jobban megy a munka egy szép design íróasztal mellett.

Elegendő pakolótér

Mivel ma már szinte minden digitálisan zajlik ezért hajlamosak vagyunk csak a számítógépünk elhelyezésére gondolni, majd, amikor szembesülünk azzal, hogy mennyi cetlit és tollat használunk a különféle jegyzetek készítéséhez, akkor kezdünk csak el azon gondolkodni, hogy hol is tároljuk ezeket a holmikat. Praktikus megoldás olyan, akár design íróasztal mellett letenni a voksunkat, aminek van legalább egy fiókja, vagy bővíthető tároló rekeszekkel. Ha erre nincs lehetőségünk akkor szereljünk polcot magunk mellé a falra. Lényeg, hogy a munka közben használt eszközök kéznél legyenek, amiket éppen nem használunk azokat pedig el tudjuk tenni, hogy ne legyenek útban.

A DodoHome kínálatában minden bútort és kiegészítőt megtalálsz a tökéletes home office kialakításához.

Megosztás