Hírek

Más lakását adta bérbe a csaló férfi

Nem jogerősen hat hónap fogházbüntetésre ítélték azt a büntetett előéletű férfit, aki olyan esztergomi lakást hirdetett meg bérbeadásra, mellyel nem rendelkezett, kárt okozva ezzel a gyanútlan bérlőként jelentkező személynek.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2023 áprilisában közzétett egy hirdetést egy Facebook csoportban, mely szerint egy esztergomi lakást kívánt bérbe adni. A férfi a hirdetett lakással nem rendelkezett. A tokodi sértett jelentkezett a hirdetésre és megállapodott a vádlottal, hogy a lakást 55.000 forint/hó albérleti díj fizetése ellenében bérbe veszi. A sértett 2023. április 25-én az első havi bérleti díjnak megfelelő összeget átutalta az elkövető által megadott bankszámlára, miután a vádlott postázott részére 3 lakáskulcsot. Ezek birtokában a sértett megjelent a hirdetett lakásnál, ott tapasztalta, hogy a lakáskulcsok nem nyitották az ingatlan ajtaját, továbbá az ingatlan lakott, és ahhoz az elkövetőnek semmi köze nincs.

Az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság csalás vétsége miatt indult ügyben tartott folytatólagos tárgyaláson a férfit hat hónap fogházbüntetésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte arra, hogy fizesse meg a sértett 55.000 forint összegű kárát. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbeztek.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék