Kategóriák: Hírek

A klasszikus divat férfi napszemüvegei

Bár a megfelelő napszemüveg viselése nemtől és kortól függően ugyanolyan fontos mindenki számára, nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy bizony az sem mindegy, illik-e stílusunkhoz ez a hasznos kiegészítő. Így férfi napszemüveg választásánál is kiemelten fontos, hogy ne üssön el az általunk képviselt stílustól, hiszen férfiak számára is ugyanolyan fontos az egységes és divatos megjelenés, mint a nők esetében.

Természetesen, az első lépés a választásban mindig az legyen, hogy ellenőrizzük, rendelkezik-e az adott férfi napszemüveg megfelelő UV-védelemmel, de a legjobb, ha emellé arra is figyelünk, hogy polarizált lencsével rendelkezzen, az extra védelem érdekében. Ha ezeket a szempontokat tartjuk szem előtt napszemüveg vásárlásakor, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem csak a káros UV sugarak ellen, de a visszatükröződő, vízszintesen érkező napsugarak ellen is védettek szemeink. Szerencsére a Trendmaker webáruházában minden napszemüveg megfelelő védelemmel rendelkezik, így bátran válogathatsz a különböző márkájú és stílusú férfi napszemüveg választékból.

De milyen stílusokról is beszélhetünk a férfiak esetében és milyen férfi napszemüvegek illenek a különböző a stílusokhoz? Természetesen, ahány ember, annyi stílus és nem ritka, hogy több is keveredik egyszerre. Legyen szó sportos, klasszikus divatos, kíváncsi örök újító vagy extravagáns stílusról, mindenki számára elérhető több keretforma és lencseszín is, hogy a férfi napszemüveg minden esetben a lehető legjobban illeszkedjen gazdája stílusához.

Azoknak, akik a klasszikus formákat kedvelik, jó hírünk van: az örökzöld darabok már szinte megszámlálhatatlan variációja elérhető számukra a Trendmaker webáruházának férfi napszemüveg kínálatában! És hogy melyek is ezek a tipikusan örökké divatos napszemüveg típusok? Kezdjük a legnépszerűbb darabbal: a pilóta napszemüvegek az 1930-as évek pilótáinak védelmére születtek meg, hogy még a sztratoszférában uralkodó erős sugárzás se károsítsa látásukat. Érdekesség, hogy az első “aviator” vagyis pilóta napszemüvegeket maga a Ray Ban gyártotta le, ezzel azonnal le is helyezte alapkövét a napszemüvegek divat világában. Nem csak pilóták, de sportolók, majd később átlag emberek számára is elérhetővé vált ez a fajta férfi napszemüveg (a nőknek szánt, rózsaszín lencsés verzió csak a 70-es években került piacra). Ma már rengeteg színben és stílusban találkozhatunk ilyen napszemüvegekkel, így aki szeretne egy igazi klasszikust viselni, biztosan megtalálja a hozzá legjobban illő darabokat.

A másik nagy klasszikus a “retro” vagyis hivatalos nevén a Wayfarer napszemüvegek, amelyek az 50-es években jelentek meg a divatban szintén a Ray Ban jóvoltából. Hatalmas előnye ezeknek a daraboknak, hogy minden arcformához remekül illik, hiszen közepes méretű és az egyenes és hajlított vonalak tökéletes kombinációjával egységes összképet alakít ki minden viselőjének arcán. Férfi napszemüveg esetében különösen fontos, hogy ne üssön el az arc- és homlok csonttól, így ez a típus kiváló választás lehet markánsabb vonások esetében is. Talán ezért is lehet, hogy megjelenése után még hosszú évekig férfi napszemüvegként tartották számon, de ez nagyban a korszakra jellemző női macskaszem alakú napszemüvegek divatjának is köszönhető. Ma már természetesen mindkét nem képviselői hordják, és rengeteg szín és lencse típus közül válogathatunk, ha ilyen kategóriájú napszemüvegre vágyunk.

Akárhogy is választunk, egy biztos: a Trendmaker webáruház férfi napszemüveg kínálatában egészen biztosan találunk olyan darabot, amelyben nem csak jól érezzük majd magunkat, de a szemünk védelme miatt sem kell aggódnunk velük! Válogass kedvedre színes felhozatalunkban és gazdagodj új napszemüvegekkel, amelyek egységes stílust és teljes szemvédelmet kölcsönöznek majd neked hosszú időn át!

Megosztás