Kategóriák: EsztergomHírek

149 szobával várják a vendégeket a Grand Hotel Esztergomban

A Grand Hotel Esztergom elkészülésével és a szemközti Hotel Portobello felújításával 12 milliárd forintos szállodafejlesztés valósult meg, amely 150 új munkahelyet teremtett – mondta a létesítmény befektetője, Hernádi Zsolt a Grand Hotel Esztergom bemutatkozó sajtóeseményén szeptember 20-án, hétfőn.

A Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: a Grand Hotel létrehozása 9,2 milliárd forintba került, ehhez 3,2 milliárd forint támogatást biztosított a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A 131 szobával és 18 luxus lakosztállyal rendelkező négycsillagos hotel mellé megvásárolták a szemközt található Hotel Portobellót is, ahol 90 szoba várja a kikapcsolódni vágyókat. A két helyszínen a jövőben összesen évente 125 ezer vendégéjszakával számolnak majd.

„Én is itt élek Esztergomban és mintegy tíz évig néztük a belvárosban a betonvázként álló, félbemaradt szálloda épületét. Sőt még háborús filmet is forgattak a helyszínen. Esztergom nem ezt érdemli, azért gondoltuk úgy, hogy ezt a szállodát be kell fejezni.” – tette hozzá Hernádi Zsolt, majd elmondta, hogy 2018-ban kezdődtek az épület előkészítési munkálatai, a létesítményt pedig két év alatt építették fel.

Könnyid László, az MTÜ általános vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a turizmus jó nyarat zárt, júniusban 66, júliusban 22, augusztusban pedig 16 százalékkal haladta meg a vendégéjszakák száma az előző év hasonló időszakit. Őszre is optimisták az előrejelzések. Szeptemberre a tavalyinál 25 százalékkal magasabb a megvalósult és a foglalt belföldi éjszakák száma, a külföldi vendégéjszakáké pedig csaknem négyszeresére emelkedik – ismertette a vezérigazgató-helyettes.

Könnyid László tájékoztatása szerint a nyáron a korábbi időszaknál 60 százalékkal több vendég érkezett Esztergomba, 87 százalékuk belföldi volt. A foglalások 71 százalékát szállodában, 13 százalékát panzióban töltötték el. A vezérigazgató-helyettes elmondta azt is, céljuk, hogy a turizmus újra a gazdaság egyik húzóágazata legyen. Az ágazat a tavalyi első két hónapban a GDP 13 százalékát biztosította. A 2019-es „bezzeg év” számai várhatóan 2022-re érhető el újra.

Flesch Tamás, a szállodát üzemeltető Continental Group ügyvezetője elmondta, hogy a két szálloda piacra lépésével egy hiánypótló kínálat jelent meg. Egyrészt több száz fős konferenciák is megrendezhetők a komplexumban, másrészt családi kikapcsolódásra is alkalmasak. A szállodában helyet kapott egy – a Pepper Élménybirodalma névre keresztelt – 700 négyzetméteres játéktér, ami a gyerekek szórakoztatása mellett tökéletes helyszínt nyújt csapatépítő programoknak is. Az épületben található étterem és kávézó mellett pedig az exkluzív tetőtéri Bazilika Day Spa részlege csodálatos panorámájának és „adults-only” jellegének köszönhetően zavartalan pihenést biztosít a vendégeknek.

Forrás: MTI / dorogimedence.hu

Megosztás