Esztergom

Letartóztatták azt a férfit, aki bedrogozva akart akart megölni egy embert

Egy hónapra elrendeték az előzetes letartóztatását annak a férfinek, aki a napokban kábítószer hatása alatt azért járta késsel az utcákat, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott áldozatát megölje. A férfi ki is szemelt egy idős férfit magának, akinek az arcát kétszer meg is vágta.

A rendőrségre április 27-én este érkezett bejelentés, miszerint Esztergomban egy férfi arcon szúrt egy másikat, majd elmenekült. A helyi járőrök forró nyomon indultak az elkövető felkutatására, akit a közelben elfogtak. A rendőrök a kést is megtalálták, amit lefoglaltak. G. Sándor gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét. Elmondta, hogy a kést egy ismerőse lakásából hozta el, és azért járta az utcákat, hogy valakit megtámadjon. A férfi ellen emberölés bűntett kísérlete és – mivel vele szemben a kábítószer gyorsteszt pozitív lett – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsítottat a nyomozók őrizetbe vették.

A vádlott itt támadt rá idős áldozatára

Az ügyészi indítvány szerint a férfi 2024. április 27-én 21 óra 30 perc körüli időben Esztergomban sétált egy 21,5 cm pengehosszúsági kést tartva magánál, majd összetalálkozott a számára ismeretlen sértettel. A férfi azzal a szándékkal, hogy a sértettet megölje, rátámadt, és a késsel két alkalommal megvágta az idős férfi arcát. Az elkövető a bűncselekményt megelőzően nem sokkal kábítószert is fogyasztott.

Az emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság 1 hónapra – 2024. május 30. napjáig – elrendelte a férfi letartóztatását. A letartóztatás elrendelésére a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt került sor. A végzés végleges.

A rendőrök rövid időn belül elfogták a támadót

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék / police.hu