Kategóriák: Hírek

5 lépés, hogy igazán trendi legyen az otthonod

A lakberendezési divat évről évre változik – új stílusokkal ismerkedünk meg, régieket hagyunk el, ötvözzük és szembe állítjuk a trendeket. De bármilyen irányba is indulunk el az elsődleges, hogy azt a saját komfort érzetünk szerint tegyük. Kellemes a magazinokat bújni, de hiába divatos a loft hatás, ha az elmondhatatlanul távol áll tőlünk. A 2021-es évvel viszont szerencsénk van, mivel számos stílus öltözött új köntösbe, alakítva ezzel az otthonokat és a lakók hangulatát. Élénk, meleg színekkel, puha anyagokkal és kedves geometriai formákkal ismerkedtünk meg, és a jól kiválasztott központi design bútor sem maradt ki. Mindezt hogyan tesszük? Mutatjuk!

Gömbölyű formák

Az éles vonalak helyett előtérbe kerülnek a kerek formák, amik kellemesebb, otthonosabb érzetet adnak, mint szögletes elődeik. Válasszunk kerek ülőpárnákat, gömbölyű, akár kötött borítású puffokat, ívelt kanapékat és asztalokat. A modern bútorok választéka nem szab határt a fantáziának, csupán a jó ízlésünket és a kreativitásunkat kell elővennünk a lakásunk berendezésekor. Válasszunk egy központi elemet, ami bármilyen design bútor lehet – kézenfekvő a kanapét vagy a fotelt a középpontba helyezni, és köré rendezni a többi bútort.

Mély, határozott színek

Az eddig megszokott visszafogott színek helyett borítsuk be az otthonunkat erőteljesebb árnyalatokkal. Ha még ódzkodunk a hivalkodónak tűnő sárgától, vagy csak messziről nézegetjük a csodás korállt, akkor kezdjük kis lépésékben. Elsőként elég, ha a díszpárnák cserélődnek le – a bézs szövet huzat mehet a szekrénybe és átveheti a helyét a pihe-puha plüss párna olyan színben, ami a lelkivilágunknak jól esik. A Pantone bizottság idénre a sárgát és a szürkét választotta az uralkodó színeknek, próbáljuk ki ezt a kombinációt a nappaliban. A konyhában pedig csempésszünk némi mohazöldet, a háló és a fürdő pedig kapjon kék árnyalatokat.

A minimalizmus átalakulása

Az erőteljes színek mellé okosan kell a formákat és a mintákat kiválasztani, nehogy giccses, inkább ízléses legyen a végeredmény. Így, ha már készen állunk az „új” színekre, akkor alakítsuk át a megszokott minimalizmust és a letisztult formákat néhány apró csavarral. Idén az egyenesek és a derékszögek helyett inkább az ívelt formák költöznek az otthonokba, amit a színekkel és az anyagokkal tehetünk igazán otthonossá. Jöhet a bársony, a plüss, de akár a szőrme is. Mintában pedig a geometrikus elemek mutatnak a legjobban a kerek formákkal.

A festmény, mely öltöztet

Ha az új meleg hatás kedvéért nem akarjuk az egész lakást felbolygatni, akkor fókuszáljunk a falakra. Akár festésbe is kezdhetünk, viszont most egy sokkal egyszerűbb módszerre gondolunk – egyszerűen cseréljük le a régi képeket erősebb árnyalatú festményekre, a fotó kereteket pedig természetes fahatásúakra. Engedjük el az unalmas fekete-fehér fotó tartókat, használjuk a természet színeit. És szerezzünk be sok-sok növényt, amik nem csak a polcainkat és a szekrények tetejét díszíthetik, de néhány retró hatású makramé függővel le is lóghatnak a plafonról. Ha nem tudunk, vagy nem akarunk a mennyezetről növényt lógatni, akkor pedig készítsünk zuzmó vagy pozsgás képet. Igazán tündéri megoldása mindkettő a zöld szín felhasználásához.

Már a márvány sem ugyanaz

A márvány mindig is egyenlő volt a fényűzéssel, az eleganciával és a hideggel. Viszont ez az év nem tűri a rideg burkolatokat, a márvány hatás mégsem maradhat ki az otthonokból. Ezért a 2021-es trendek a márvány helyett inkább a terazzo használatára bíztatnak. Hasonlóan gyönyörű hatást kelt, viszont sokkal lágyabb, bohókásabb anyag, mint a márvány. Sokan emlegetik az „új márványként”.

A DodoHome kínálatában mindent megtalálsz a tökéletesen trendi és kényelmes otthon kialakításához.

Megosztás