Kategóriák: Hírek

Solymári és dunabogdányi kenyerek a dobogón

A Magyar Pékszövetség idén tízedik alkalommal hirdette meg szakmai versenyét, amelyre bármely magyar sütőipari vállalkozás nevezhetett. A solymári Hel Pékség kenyere nyerte el a Szent István-napi kenyér címet, míg a dunabogdányi Heim Sütöde Innovatív kategóriában harmadik helyezést ért el kenyerével.

Két kategóriában mérkőzhettek meg a pékek: a hagyományos búzakenyereket felvonultató Szent István-napi kenyér kategóriában és a szinte teljesen szabadkezet adó Innovatív kategóriában. A kétfordulós verseny döntőjében 14 kenyeret bírált a szakmai zsűri, hetet a Szent István napi és hetet az Innovatív kategóriában.

A Szent István-napi kenyér címet idén a solymári Hel Pékség „Solymár gyöngye kenyere” nyerte el. A Hel Pékség tavaly indult először a Szent István-napi Kenyérversenyen, akkor az Innovatív kategória első helyét szerezték meg. A kenyeret a solymári, nyergesújfalui és lábatlani Hel Pékségekben, valamint a dorogi, tokodaltárói és sárisápi Liget Pékségekben lehet megvásárolni. A Szent István-napi kenyér kategóriában második helyezést ért el a tiszakécskei Fejedelmi Pékség, Kézműves kenyerükkel. Harmadik pedig a budapesti Szega Camembert Kft. Vásári Káposztás kenyere lett.

Az Év Innovatív kenyere címet a tiszakécskei Fejedelmi Pékség „Tisza-parti magvas kézműves kenyere nyerte el”. Második helyen pedig a balmazújvárosi Balmaz-Sütöde Kft. Tokaji Aranykenyere végzett. Ugyanebben a kategóriában a dunabogdányi Heim Sütöde „Falusi Kovászos Burgonyás Kenyere” harmadik helyezést ért el, melyet Ifj. Heim Endre és Piplák Albert készített. A Heim Sütöde kenyerét az esztergomi, dorogi, leányfalui, budakalászi, tahitótfalui és szentendrei üzletükben vásárolhatjuk meg.

Borítókép: Magyar Pékszövetség (Solymár Gyöngye)
Második fotó: Heim Pékség (
Falusi Kovászos Burgonyás Kenyér)
Forrás: Magyar Pékszövetség / origo.hu