Kategóriák: Hírek

Újabb támogatást nyert Mogyorósbánya

Mogyorósbánya Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Kommunális eszköz beszerzése című felhívásra. A támogatói döntésnek köszönhetően mintegy nyolcmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a település, melyből az önkormányzat olyan eszközöket kíván beszerezni, amelyek hozzájárulnak a belterületi közterületek karbantartásához, közparkok, járdák, zöldterületek gondozásához, a köztisztasági szolgáltatásokhoz.

Havrancsik Tibor polgármester szerint a község lakosságának jogos igénye, hogy a közterületek gondozottak legyenek, továbbá a téli időszakban is akadálytalanul közlekedhessenek gépjárművel és gyalogosan egyaránt. Az önkormányzat törekszik arra, hogy ennek az elvárásnak eleget tegyen, ezért már korábban a Vidékfejlesztési Program keretében is szereztek be karbantartó eszközöket, most pedig újra lehetőségük van további munkaeszközökkel bővíteni az önkormányzat gépparkját.

„A Magyar Falu Program pályázati támogatásából beszerzendő multifunkciós kisgép és a hozzátartozó adapterek mindegyike maximálisan kihasználható az idénymunkálatok során. A pályázati forrásból megvásárolni kívánt további kézi munkaeszközök a közterületi növények gondozását segítik majd elő zajcsökkentett és költséghatékony, akkumulátoros működtetéssel.” – mondta a község polgármestere.

„A vidék fejlődése, a vidéki emberek élete számunkra kiemelten fontos, ezért hozunk létre olyan pályázati lehetőségeket, amelyek segítségével a kisebb közösségek tovább erősödhetnek, a falvak egyre szebbek lehetnek, minél inkább megfelelhetnek a XXI. századi elvárásoknak” – fejtette ki dr. Völner Pál. Mogyorósbánya országgyűlési képviselője, az igazságügyi miniszter helyettese hozzátette: 2010 előtt, amikor a baloldal volt kormányon, ez egyáltalán nem így volt, Gyurcsány és az emberei azon voltak, hogy lehetetlenné tegyék a falusi életet.

„Most azonban – járjunk bármerre is az országban – láthatjuk, hogy fejlődnek a települések. Mogyorósbánya kormányzati támogatást kapott az óvoda korszerűsítésére, utak fejlesztésére, de bölcsőde is épült, és például az orvosi rendelő felújítására is nyertek pénzt korábban” – sorolta a fejlesztéseket a képviselő.

Mogyorósbánya egyébként eredményesen szerepel a Magyar Falu Programban, hiszen ezzel az újabb elnyert támogatással már összesen mintegy 60 Millió forinttal gazdagodott a község a kistelepüléseket segítő program által.