Kategóriák: Hírek

Már állnak az új máriahalmi orvosi rendelő falai

„Már hosszú évek óta kerestük a megoldást az orvosi rendelőnk korszerűsítésére, de a régi rendelőnkben, sem műszakilag, sem anyagilag nem találtunk megoldást. Az átalakítás olyan magas költségekkel járt volna, nem beszélve a kompromisszumokra, hogy észszerűbbnek láttuk egy új építését” – közölte a máriahalmi önkormányzat a közösségi oldalán.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a helyszín kiválasztásához az is hozzájárult, hogy a közszolgáltatásokhoz a lakosok egy helyen juthatnak hozzá. Az orvosi rendelő, a polgármesteri hivatal, a posta, a könyvtár, az óvoda, a templom egy blokkban található.

Az önkormányzat már 2018-ban eljutott egy megnyert pályázathoz, de mire a megvalósításhoz értek, úgy megemelkedtek a kivitelezés költségei, hogy nem tudták vállalni a plusz költségeket. A régi megnyert pályázatukat vissza kellett mondaniuk és újat adtak be, amit meg is nyertek.

„Az új megnyert pályázatunk megvalósításában sincs könnyű dolgunk, hiszen a 350ezer/m2-es árról, amire pályázhattunk, most 5-600ezer/m2-es árakon valósulnak meg a kivitelezések. Nem nehéz kiszámolni, hogy a megnyert nettó 40millió forintból, amit az építés közvetlen költségeire fordíthatunk 120 m2-es épületet nem könnyű megvalósítani. A kivitelező hozzáállásával és saját erőnk hozzáadásával meg fogjuk valósítani a nehézségek ellenére is” – írja az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló beruházás kapcsán.

Fotók, forrás: Máriahalom Község Önkormányzata

Megosztás