Letartóztatták a halálos baleset okozóját

A 43 éves férfi elgázolt egy gyalogost Kesztölcön, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A rendőrségre 2021. június 6-án, vasárnap 6 óra 17 perckor érkezett a bejelentés, miszerint Kesztölcön, a Malom utcában egy ismeretlen elhunyt személyt találtak. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a 39 éves helyi lakos közlekedési baleset áldozata lett. Azonnal megkezdték az elsődleges intézkedéseket, ami alapján az okozó járművet azonosították. Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt 2021. június 6-án 16 óra 45 perckor a lakásán elfogták. A 43 éves férfit a rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Ellene halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított a baráti összejövetelt követően 2021. június 6-án 00 óra 45 perc körüli időben egy tehergépkocsival Kesztölc lakott területén közlekedett. A férfi a működő közvilágítási lámpákkal ellátott útszakaszon figyelmetlensége miatt nem észlelte az úttest jobb oldalán gyalogosan haladó, vele korábban a baráti összejövetelen együtt szórakozó sértettet, akit elütött. Az ütközés hatására a sértett a vízelvezető árokba esett és az elszenvedett súlyos sérülések miatt a helyszínen elhunyt. Az elkövető észlelte az ütközést, ennek ellenére a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A rendőrség H. Tibort őrizetbe vette, és kezdeményezésére az ügyészség indítványozta letartóztatását, amit a bíróság 2021. június 8-án, kedden elrendelt egy hónapra. A bíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette, hogy a gyanúsított tárgyi bizonyítási eszközt rejtett el, valamint feltehetően veszélyeztetné a bizonyítást oly módon, hogy a tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

Fotók: police.hu
Forrás: police.hu / Tatabányai Törvényszék