Hírek

Bajnokokat avattak a horgászok

Az elmúlt két hétvégén rendezett csapatbajnokságokon dőlt el a bajnoki cím sorsa a vármegyénk horgászainál az A és a B csoportban, illetve a női egyéni bajnoki cím végeredménye.

A B csoport versenyére Kisbéren került sor, 14 egyesület nevezett a versenyre. A horgászokat jó idő fogadta és a halak is érdeklődőek voltak. A legjobbak 10 kilogramm felett fogtak, főleg dévéreket, kárászokat, de volt amur és 1-2 ponty is horogra akadt.

Egy egyesületet 3 fő képviselt, akik külön szektorokban ültek és összesített eredményük döntötte el a végső sorrendet. Az első helyen a Munkáséri Horgász és Környezetvédő Egyesület végzett 14 kiló feletti zsákmánnyal, a Mocsai Sporthorgász Egyesület közel 11 kilogrammos fogással jutott a dobogó második fokára, így a két csapat felkerülhetett az A osztályba. A harmadik helyet a TÁV-HAL Horgász Egyesület szerezte meg.

Az A csoport versenyét Kecskéden rendezték. Hideg, változékony szeles idő fogadta a 12 csapatot és az 5 női versenyzőt. A rossz idő a halakat nem befolyásolta, rengeteg dévér, kevés törpeharcsa és jó pár ponty alkotta a zsákmány zömét. Szektorgyőzelmet csak 20 kilogramm közeli fogással lehetett szerezni, az összfogás meghaladta a 400 kilogrammot.

A versenyt a Vasas Horgász Egyesület nyerte Esztergomból, második lett a komáromi Kassák Klub KSE, míg a harmadik helyet a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület szerezte meg.

A női versenyzők kitettek magukért, Borbély Gábor Péterné (Dorogi Bányász HE.) szerezte meg az első helyet 10 kiló feletti fogással, Iglódi Réka Anikó (Szőnyi Dolgozók HE.) lett a második, a harmadik helyet a Munkáséri HKE. versenyzője, Zsilinszky Márta szerezte meg.

A versenyen az 1-3. helyezett csapatok kupát vehettek át, a versenyzők érmet kaptak. A díjakat Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke és Osvald Zsolt a vármegyei szövetség ügyvezetője adta át.

Kép és szöveg: KEMHESZ