Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Lezáratlan gépjárműből lopott el egy pénztárcát Dorogon

Vádiratot nyújtottak be azzal a férfival szemben, aki azalatt kutatott át egy tehergépkocsit, és lopott el onnan egy pénztárcát, amíg a sofőr árut vitt be a közeli dorogi üzletbe.

A benyújtott vádirat szerint a férfi 2020. november 5-én 10 óra körül Dorogon egy üzlet bejárata előtt leállított, lezáratlanul hagyott tehergépkocsit kutatott át. Az elkövető azt használta ki, hogy a sértett a gépjármű ajtaját nem zárta be, amíg az üzletbe árut vitt be. Amíg a sértett az üzletben volt, addig az elkövető a gépkocsiból egy darab 1.000 Ft értékű bőr pénztárcát vitt el, amiben benne volt a sértett személyazonosító igazolványa, lakcímet igazoló hatósági igazolványa, vezetői engedélye, adókártyája. A pénztárcában pénz nem volt. A férfi a pénztárcát átkutatását követően ismeretlen helyen eldobta.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó