Kategóriák: Hírek

Megnyithatnak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei

Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak, viszont vidéken a kijárási korlátozás helyére új védelmi intézkedések lépnek – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon.

„Fokozatosan és szigorú menetrend szerint megpróbáljuk újraindítani az életet Magyarországon. Az idősek és a legfertőzöttebb területen élők feszes védelmét továbbra is fenn kell tartani” – tette hozzá.

Az új szabályok szerint május 4-től:

  • az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak,
  • megnyithatnak az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei,
  • látogathatóak lesznek a szabadtéri strandok,
  • az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz maszkot viselni (vagy valamilyen más módon eltakarni az arcunkat), illetve be kell tartani a másfél méteres távolságot,
  • az idősek védett vásárlási időszaka (9.00-12.00) a továbbiakban is megmarad.

Orbán Viktor által bejelentett szabályok, május 4-én, hétfőn nulla órától lépnek hatályba, ezt megerősítette Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az M1-en.

Az Agrárminisztérium kezdeményezésére az anyák napja miatt a hosszú hétvégére feloldják a virágboltok nyitva tartására vonatkozó korlátozásokat – közölte Nagy István tárcavezető. Az érintett üzletek így pénteken, szombaton és vasárnap is korlátozás nélkül fogadhatnak majd vásárlókat.

A részleteket hamarosan közöljük!

Orbán Viktor bejelentése:

Megosztás
Tegek: koronavírus