Kategóriák: Hírek

2775 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 12 beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2775 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 312 főre emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is – amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe – fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 10.199 fő van hatósági házi karanténban!

A Régió TV Esztergom információja szerint, 2020. április 27-én ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Dorogon 16, Nyergesújfaluban 7, Lábatlanon 6, Dömösön, Kesztölcön, Tokodon és Tokodaltárón 4, Sárisápon és Piliscséven 3, Bajóton, Csolnokon, Pilismaróton és Táton 2, Annavölgyön, Leányváron, Mogyorósbányán és Nagysápon 1.

A kijárási korlátozás óta április 30-ig megyénkben a rendőrök 367 alkalommal figyelmeztettek, 868 helyszíni bírságot szabtak ki és 48 szabálysértési feljelentést tettek (forrás: police.hu).

Április 30-án Komárom-Esztergom megyében 101, Pest megyében 375, Budapesten pedig 1368 beteget tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Megosztás
Tegek: koronavírus