Felfüggesztettet kapott a hírhedt anya-fia páros

Sok volt a margóján a hírhedt anya-fia párosnak: rongálás, zaklatás, személyes adattal visszaélés, rágalmazás, valamint önkényuralmi jelkép használata miatt folytattak ellenük eljárást. Nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték őket.

Az elsőrendű vádlottban és fiában, a másodrendű vádlottban az a téves feltevés alakult ki, hogy a sértett „hekkerkedik” ellenük, az interneten „mocskolja” őket. A vádlottakban ez a téves feltevés egyre jobban elhatalmasodott, ezért elhatározták, hogy megbosszulják a sértetten. 2018. év május végétől kezdődően 2018. év augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett munkahelyén, egy esztergomi üzletben és ott az elsőrendű vádlott szidalmazta, fenyegette a sértettet, jellemzően ribancnak nevezte. Elsőrendű vádlott a közösségi oldalakon, valamint internetes videómegosztó portálokon a sértett nevében, adatait felhasználva álprofilokat hozott létre, megöléssel fenyegette a sértettet és családját. Az elsőrendű vádlott 2019. január 17-én reggel a sértett lakóházánál megjelent és az udvarban parkoló gépkocsit festékkel leöntötte, a gépkocsi közelébe pedig egy elpusztult macskát, valamint 2 darab papírlapot is bedobott, amelyre újságból kivágott színes betűkből fenyegető tartalmú üzenet volt ragasztva. A másodrendű vádlott 2019. február 16-án délután a sértett lakóhelyénél, az udvarba egy átlátszó korsót dobott be, abban szőke színű hajszerű kóccal, valamint mintegy kétmaréknyi ötforintos pénzérmét. Az ingatlan garázsa feletti kőburkolatra és az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festett, és az ingatlan bejárati kapujánál lévő területet nátrium-hidroxiddal szórta körbe. A másodrendű vádlott a rongálással 2.769.309,- Ft összegű kárt okozott a sértettnek.

Az Esztergomi Járásbíróságon 2019. szeptember 17–én megtartott előkészítő ülésen a bíróság a vádlottakat 2-2 év – 5-5 évre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek, az ügyész pedig 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

Tatabányai Törvényszék Sajtó / dorogimedence.hu

Megosztás