Kategóriák: DorogHírekSport

Először hazai pályán hétközi mérkőzésen

Szerdán immár harmadszor rendeznek hétközi fordulót az idei szezonban. Csapatunk sorsolása eddig idegenben szólított, most viszont idehaza léphetnek pályára a bajnokság 9. fordulója jegyében – Szabó Gyula cikke.

Vasárnap bravúrosnak mondható győzelemmel örvendeztették meg híveiket a dorogiak. Győrből sikerült mindhárom pontot hazahozni annak a Gyirmót otthonából, amely ellen eddig még pontot sem tudtak szerezni bajnokin. A hazaiak ráadásul egy igen jó szériában is voltak, de dorogi szemszögből ezúttal nagyon kedvezően alakult a találkozó. Még az is belefért, hogy az első tíz percen belül hátrányba került a csapatunk, ám sikerült megfordítania az állást és már a szünetre kialakult a végeredmény. Előbb az ifú Barna Gergő lőtt nagyon szépen és okosan a kapuba, majd Délczeg Gergely amolyan igazi szemtelen gólt. Örömteli, hogy két játékossal gyarapodott az eddigi meglehetősen egyoldalú házi góllövő lista, akik remekül találták fel magukat a kínálkozó helyzetekben. A gárda sokatt tett a sikerért, s noha némi szerencsével is megtámogatva, de cseppet sem érdemtelenül hagyhatta el győztesen a pályát. Valamennyi játékos dícséretet érdemel, Mursits kapus pedig egyenesen a mezőny legjobbja volt. Egyetlen fájó pontként Takács Péter kiállítását kellett elkönyvelni, akit második sárgáját követően, a hajrá perceiben kiállítottak.

A forduló ezúttal is bővelkedett számos meglepetésben és érdekességben. Az Ajka a remekül szereplő és listavezető Budafok otthonában nyert 3-1-re, míg a korábbi éllovas, a villámrajtot vett Csákvár második vereségét szenvedte el, amely ezúttal is kiadósra sikeredett, s ugyan úgy a kieső zónában lévő csapat ellen. Az eddig nyeretlen Szeged-Csanád verte őket 5-3-ra. A találkozó egyben az új szegedi stadion avatója is volt, ahová legközelebb éppen a mieink mennek vendégségbe. Az MTK majdnem egy félidőn át emberelőnyben játszhatott otthon a Kazincbarcika ellen, de csak egy 11-es góllal sikerült minimálisan 1-0-ra legyűrnie ellenfelét. Az ETO Szolnokról hozta el a pontokat két gólos sikerével és lépett az élre, míg a Haladás hazai pályán kapott ki a Soroksártól. A Vasas a hajrában szerzett két góljával nyert Nyíregyházán, amellyel hat helyet ugrott feljebb a tabellán, s jelenleg a 6. helyen áll. A dorogiak három helyet léptek előre, amellyel a 12. helyet foglalják el, de még a 8. helyezett Nyíregyházával is pontazonosságban vannak, míg a legyőzött 7. helyezett Gyirmót és az előttük álló Vasas is csak egy ponttal mennek előttünk.

Szerdai ellenfelünk, a Siófok otthon győzedelmeskedett 2:0 arányban és jelenleg is tartva idei jó formáját és előkelő pozícióját, a 2. helyről várja a dorogi vendégszereplést. A Balaton-partiak 6 ponttal szereztek többet a mieinknél. Legutóbb idén tavasszal Siófokon találkozott egymás ellen a két csapat, ahol 1-1-re végeztek úgy, hogy az első félidő a Dorogé volt és előnnyel fordulhatott csapatunk, a végére viszont örülhettünk a pontszerzésnek is. A két fél eddig 17 alkalommal játszott egymás ellen tétmérkőzést, ahol 8 dorogi győzelem és 3 döntetlen mellett 6 siófoki siker született, 24:21-es gólaránnyal. Hazai pályán az eddigi 9 mérkőzésből 5-ször nyertünk, 2 döntetlen és 2 vereség, 16:10-es gólarány. A két csapat részletes mérlege>>

A legutóbbi Siófok-Dorog összecsapás egyik jelenete

Tekintve, hogy a két forduló közötti pár nap alatt nehéz regenarálódni és alaposan felkészülni a feleknek, így minden valószínűség szerint első sorban a pillanatnyi forma fog dönteni. Ilyenkor különösen sokat segíthet a lelkes, szívből jövő odaadó hozzáállás, amellyel akár mindhárom pontot is itthon tartani. Sajnos csak a két sereghajtó csapatnál sikerült eddig több gólt szerezni, így nagyon fontos volna, ha akadna ezúttal is legalább egy gólképes játékos. Jó lenne, legalább megőrizni az utóbbi három évben tartott jó mérlegünket és veretlenségünket a siófokiak ellen.