Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Három évet kapott a halálos balesetet okozó dorogi férfi

A Tatabányai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy dorogi férfival szemben, aki a bajóti pincesoron házibuliban vett részt, majd a jogosult engedélye nélkül indult el az utasokkal teli személygépkocsival, és okozott súlyos balesetet.

A vádlott 2018. április 30-án a bajóti pincesoron házibuliban szeszesitalt fogyasztott, majd 23 óra 50 perc körüli időben a jogosult engedélye nélkül egy járműbe beült, azt beindította. Az elkövető  a járművel a pincesorhoz vezető közúton, éjszakai sötétségben, közvilágítás nélküli útszakaszon közlekedett. A vádlott közlekedése során fordulási manővert hajtott végre, melyet követően a jármű lehaladt az úttestről, a meredek partoldalon felborult. A borulás során a gépjármű egyik utasa – akinek a biztonsági öve nem volt bekötve, és a mellette lévő ablak is nyitva volt-  olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben a járműben utazó további négy személy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott a balesetet követően segítségnyújtási kötelezettségét elmulasztva a helyszínről elmenekült.

Az ügyészség vádirata alapján megtartott előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott.

A bíróság az előkészítő ülésen ítéletet hozott, a vádlottat  3 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, és 6 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Cikkek a témában:

Első fokon 3 évet kapott a halálos balesetet okozó ittas sofőr>>

Előzetes letartóztatásba került a bajóti halálos baleset sofőrje>>

Halálos buszbaleset Bajóton>>