Kategóriák: EsztergomHírek

Újabb járdaszakaszok épülnek Esztergomban

Megkezdődött Esztergomban a Széchy Dénes utca (Garam utcától a Földműves utcáig tartó) szakaszának felújítása és elkezdődik a Budai, Móricz és Schweidel utak által határolt területek felújítása is.

Garam utcától a 47. számmal jelölt házig marnak, aszfaltoznak és kicserélik a szegélyeket. Ezen az utcaszakaszon nem kell új járdát építeni, csak le fogják takarítani. A 41. és 43. számú házak előtt a közlekedési területet murvázással teszik járhatóvá.

A Széchy Dénes utca 39-essel jelölt házától a Földműves utcáig marnak, aszfaltoznak, szegélyeket cserélnek és kőburkolatos járda épül, az úttest mindkét oldalán. Emellett a 3-9. számú lakóingatlanok kapubejárói is át lesznek építve, mert kővel burkolják le a kivitelezők. A Széchy Dénes utca melletti területek rendezése is megtörténik a szentgyörgymezői városrészben.

Ezzel párhuzamosan elindult a Budai, Móricz és Schweidel utak által határolt területen is a kivitelezési munka a kijelölt területek átadásával. A nem építési engedély köteles utaknak, járdáknak és parkolóknak a szabványosítását végzik el a kivitelezők Esztergom déli részén. Egységes térkő burkolatot kap ez a terület és a zöldfelületek mellett padokkal, szemetesekkel, egyéb utcabútorokkal javítják fel a három utca által határolt környezetet.

Mindemelett a város új virágládákat helyezett ki a Kossuth és a Bottyán hidak között a Gesztenye fasori sétányra. Továbbá a Kis-Duna sétányon is pótlásra kerültek a virágtartók, melyekbe 2000 begónia tő került, hogy szépüljenek a turisták által is kedvelt sétaterek az esztergomi strandfürdők környezetében.

Forrás: esztergom.hu