Autós üldözés és motorbaleset Esztergomban

Augusztus 21-én, Esztergomban egy autót akartak ellenőrzés alá vonni, ami a megkülönböztető hang és fényjelzésének együttes használatát is figyelmen kívül hagyva tovább haladt – tudta meg az infoesztergom.hu. Augusztus 22-én, pedig egy személygépkocsi és motor ütközött össze Esztergomban – írja a police.hu

Az Esztergomi Rendőrkapitányság rendőrei augusztus 21-én 13 óra 30 perc körül Esztergomban a Tompa Mihály utcában akartak ellenőrzés alá vonni egy Opel típusú személygépkocsit. A szolgálati gépjármű megkülönböztető hang és fényjelzésének együttes használatát is figyelmen kívül hagyva, a járművezető tovább haladt a városban. A rendőrök a Móricz Zsigmond utcában állították meg a kocsit. A járművezetőt a rendőrök a haladási útján végig követték. Az igazoltatás során végül az 50 éves járművezetőnél ittasság gyanúja merült fel. Vele szemben az Esztergomi Rendőrkapitányságon ezért „járművezetés ittas állapotban vétség” elkövetése miatt indult büntetőeljárás, valamint szabálysértések miatt szabálysértési eljárás is.

Egy 65 éves etyeki lakos közlekedett személygépkocsival Esztergom külterületén. A 11-es számú főúthoz érve nem biztosított elsőbbséget a főúton tőle balról, Pilismarót irányából közlekedő motorkerékpárosnak és a jármű elé kanyarodott. A motorkerékpárt vezető nő a személygépkocsinak ütközött és baleset során súlyosan megsérült.

Fotó: police.hu
Forrás: infoesztergom.hu, police.hu