Hírek

Dunába gurult kocsijával az ittas sofőr

Pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabhatnak ki azzal a nővel szemben, aki miután Esztergomban bewhiskyzett, Neszmély térségében gépkocsijával közúti táblákat döntött ki, majd a Dunában kötött ki.

A vádirat szerint a nő 2023. december 28-án késő délután Esztergomban szeszes italt (whiskyt) fogyasztott, majd innen 18 óra után gépkocsival indult el Tata irányába a 10-es számú úton keresztül. A nő ittas állapotban 18 óra 35 perc körüli időpontban Neszmély térségében egy jobbra ívelő kanyarban elvesztette uralmát jármű felett, a menetirány szerinti jobb oldalon lehaladt az úttestről, ahol egy optikai terelőtáblának, majd egy vasúti átjárót előjelző táblának ütközött, ezt követően a füves lejtőn lehaladva, a Duna árterében, a vízbe gurult. A sofőr a közúti baleset során nem sérült meg, azonban az általa vezetett gépjármű és a közlekedési táblák is megrongálódtak, utóbbikban 64.151 forint összegű kár keletkezett.

Az ittas állapotban járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség a vádiratban pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség