Hírek

Egy dorogi üzlet mögött molesztálta a 10 éves gyermeket

Fegyházbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki egy dorogi bolt előtt több ezer forintot adott egy 10 éves gyermeknek azért, hogy elnyerje a bizalmát, majd a férfi javaslatára az épület mögé mentek, ahol fogdosta és csókolgatta a gyermeket.

A vádirat szerint a férfi 2022. június 7-én a dorogi üzletnél találkozott a 10 éves sértettel, akinek kólát vett, átadott ezer forintot, hogy vegyen magának valamit az üzletben, ezzel szándéka az volt, hogy elnyerje a gyermek bizalmát. Ugyanezért további 3.500 Ft-ot is adott neki. Ezután a férfi javaslatára egy épület mögötti fás területre mentek, ahol az elkövető pólón keresztül simogatta a gyermek testét, magához húzta, megölelte, megpróbálta megcsókolni, puszikat adott neki, megfogta a fenekét.

A sértett egy ideig ezt tűrte, mert a férfi félelmet keltett benne, ezután kivonta magát az ölelésből, hátrább lépett. Egy tanú figyelemmel kísérte a férfi cselekményét, a történtekről értesítette a rendőrséget, akik 16 óra 14 perckor elfogták az elkövetőt.

A szexuális erőszak bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi befolyási viszonyban áll.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció