Hírek

A legfiatalabb „százados” labdarúgók a TOP ligákban

A világ legjobb bajnokságaiból gyűjtöttük össze azokat a labdarúgókat, akik a legkorábban jutottak el 100 mérkőzésig.

Bundesliga

A német élvonalban a jelenkor tehetséges német labdarúgói találhatók az első két helyen, méghozzá igen szoros versenyben, viszont a jelen állás szerint, nemsokára új éllovasa lesz a századosok listájának. Jelenleg azonban még Kai Havertz található az élen, aki 20 évesen 6 hónaposan és 3 naposan játszotta le a 100. találkozóját a Bundesligában. A jelenleg 23 éves játékos végül 2020-ban klubot váltott, így a 150-es listán már nincs rajta, 118 mérkőzésen állt meg a mutatója a Bet365 Regisztráció oldal adatai alapján, ezeket mind a Bayer Leverkusennél játszotta le.

Mögötte Timo Werner következik, aki mindössze 13 nappal előzött meg a válogatottbeli csapattársa, pedig pár éven át a lipcsei támadó volt az élen, igaz a 150-es és a 200-as állomásnál még mindig ő a rekorder az xy sportfogadás információi szerint, Werner 222 Bundesliga mérkőzést követően választotta ugyanúgy a Chelseat 2020 nyarán.
A harmadik helyen Julian Draxler található, aki szintén sokáig vezette ezt a listát, ráadásul egy nagyon régi rekordot döntött meg azzal, hogy megelőzte a 70-80-as években futballozó Karl-Heinz Körbel rekordját, aki 20 évesen és 11 hónaposan és 29 naposan érte el a 100-at, Draxler ezt több mint 3 hónappal döntötte meg.

Amiért pedig igen valószínű, hogy már nem sokáig lesz az élen Havertz, az az, hogy már többen is befogták őt az 50-es mérföldkőnél, ahol a 100-ashoz hasonlóan szintén Draxlertől vette át a vezetést még Werner, akit pedig Havertz előzött meg, most pedig már 3 fiatal tehetség is előtte van ezen a listán. Minden bizonnyal két játékos között lesz hatalmas a verseny a 100-as vezetéshez, ha nem szól közbe egy sérülés, vagy egy átigazolás más bajnokságba. 50-nél egy újabb Leverkusen tehetség vezet jelenleg, Florian Wirtz 18 évesen 7 hónaposan és 12 naposan érte el ezt a határt, Jude Bellingham pedig 10 nappal van tőle lemaradva, a két játékos születési időpontjai között kevesebb mint 2 hónap van. Wirtz jelenleg 78 mérkőzésnél áll és majd 2023. május 3-án fogja betölteni a 20. életévét, a Dortmund klasszis angol középpályása 76 Bundesliga meccsel rendelkezik jelenleg , ő pedig június 29-én lesz majd 20 éves, így egy hatalmas versenyfutás van a két játékos között ebben a kategóriában, természetesen vannak ennél fontosabb statisztikák, de félszemmel azért erre a párharcra is érdemes odafigyelni.

Premier League

Az angol elsőosztály top 3 helyezettje mind ráver a Bundesligáéra, ráadásul két játékos is befért 20 év alá, ami azért nem semmi teljesítmény. Wayne Rooney otthon tartotta ezt a címet az angoloknak és jelenleg az élen áll ebben a versenyben. Az Everton és a Manchester United korábbi klasszisa 19 éves 10 hónapos és 17 napos volt, amikor századossá vált, a 22Bet bónusz oldal statisztikái alapján. Rooney egyébként teljesen egyeduralkodó ebben a kategóriában, hiszen 50-től egészen a 400 mérkőzésig, mindegyiket ő érte el a legfiatalabban. Egyedül az 500-nál tudott az élre kerülni a végig a nyomában haladó Gareth Barry, de ott is csak azért mert Rooney 491-nél befejezte a Premier League-es pályafutását.
100-nál a második helyen Cesc Fabregas következik, aki 50-nél még csak a negyedik volt, de végül maga mögé utasította Luka Shawt és James Milnert is, akik még előtt voltak a felénél. A spanyol szupersztár 19 éves 11 hónapos és 5 napos volt amikor elért ezt a határt, 150-nél még tartotta a második pozícióját, 200-nél beelőzte őt James Milner, de a harmadik helyen még akkor is ott volt.
Az a James Milner előzte meg őt, aki 50-nél még második volt, 100-nál viszont neki a bronzérem jutott, 20 évvel 3 hónappal és 14 nappal. Milner egyébként szépen követte Rooney-t végig Gareth Barry-vel együtt végig ott volt a második-harmadik helyen és Barryhez hasonlóan ő is elérte az 500-as határt is már, ahol 4 hónappal maradt le az első helyezettől. Gareth Barry végül egyébként 653 Premier League mérkőzéssel zárta le a pályafutását, Milner még jelenleg is aktív és pont 600-nál áll. 

Érdemes megemlíteni a Manchester United balhátvédjét, Luka Shaw-t, aki nagyon fiatalon, az eddig említett nevekhez hasonlóan bőven 19 év alatt elérte már az 50-et. Viszont előfordul, hogy közbeszól az élet és egy komoly sérülés megakadályozza azt, hogy később is az élmezőnyben legyen. Shaw pedig minden bizonnyal a top 3-ban lett volna a 100-as listán, viszont nem kicsit csúszott le. Az angol védő 100-nál már csak a 74. helyen van, több mint 4 év kellett ahhoz, hogy további 50 találkozón pályára tudjon lépni a Premier League-ben.

A Bundesligával ellentétben itt nincs olyan játékos jelenleg, aki veszélyes lehet, vagy lehetett volna a 100-as határ előkelő helyezéseire. A jelenleg aktív fiatalok között Mason Greenwood az aki elég jól állt 50-nél, a 11. helyet foglalta el, de a rendőrségi ügye miatt őt már lehet, hogy soha többet nem is látjuk a futballpályán. Bukayo Saka van a 16. helyen még, az Arsenal fiatal játékosa 19 éves 6 hónaposan és 1 naposan érte el az 50-et, 100-nál pedig sikerült bejönnie a top 10-be, úgyhogy ha ilyen ütemben halad 200-nál talán még a top 5 is elérhető lehet számára.

Megosztás