Esztergom

Volt esztergomi párját zaklatta

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfivel szemben, aki nem tudta elfogadni, hogy esztergomi párja szakított vele és ezért folyamatosan zaklatta őt.

A vádirati tényállás szerint a sértett 2021. év októberében megszakította a kapcsolatot a vádlottal, amit a férfi nem fogadott el. Emiatt 2022. év márciusáig folyamatosan zaklatta. Előszőr telefonon próbálta meg felvenni a kapcsolatot az esztergomi nővel, majd amikor letiltotta őt, akkor emailt írt a sértettnek. Miután a nő az odaírtakra sem reagált, azután a sértett testvérén keresztül, a munkahelyén érdeklődött. Volt olyan, hogy a sértett munkahelye közelében várakozott, leskelődött utána.

2022. március 29-én a vádlott ugyanarra a buszra szállt fel, mint a sértett és beszélgetni próbált vele, annak hatására távozott, hogy a nő közölte vele értesíteni fogja a rendőrséget.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a férfival szemben volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járásbíróságon. A bíróság az ügyészség indítványa alapján 600.000 Ft pénzbüntetést szabott ki a bűnösségét beismerő vádlottal szemben.

Az ügyész tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt kért.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség