Esztergom

Az esztergomi kórház területén bántalmazta

Az Esztergomi Járásbíróságon 2023. július 12-én, szerdán először tartanak tárgyalást annak a férfinek az ügyével kapcsolatban, aki barátnője kórházi kezeléséért hibáztatta a sértettet, ezért az esztergomi kórháznál megverte.

A vádirat szerint az elkövető 2022. május 17-én éjjel az esztergomi kórház bejáratához ment, mivel tudomására jutott, hogy barátnője kórházba került. A férfi dühös volt amiatt, hogy tudomása szerint barátnője az este folyamán sértettel fogyasztott alkoholt, ezért a sértett férfit hibáztatta a barátnője kórházi kezeléséért.

A kórház előtt a vádlott szóváltásba keveredett a sértettel, őt hátulról tarkón ütötte, majd a fején többször megütötte. A földre esett sértettet a vádlott többször fejen rúgta és ököllel ütlegelte. A sértettnek a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló hámsérülése, duzzanata keletkezett, de a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

A cselekményről készült felvétel ide kattintva tekinthető meg!

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék