Dorog

Tekerj a zöldbe: Duna-Ipoly-Nagymaros

Tekerj a zöldbe címmel szezonnyitó kerékpártúrát szervez a Dorogi Kerékpáros Egyesület a csodálatos Dunakanyarban.

Ezen a megunhatatlanul hívogató útvonalon bizonyára már többször jártatok, de sose lehet elégszer. Az élmény is más, amikor egy nagy csapat bringás vidáman kerekezik, beszélgetnek, élményeket mesélnek, barátkoznak egymással.

A résztvevők reggel 9 órakor indulnak Dorogról, a Buzánszky Jenő Stadiontól. 9.45-kor találkoznak Esztergomban a Mária Valéria hídnál lévő parkolóban azokkal, akik ott csatlakoznak. Útvonaluk tovább Párkány, Helemba, új hídon át Szob, Nagymaros. Itt lesz egy órás pihenő, evés-ivás lehetőség, fagyizás, Duna-partozás, fotózás, stb.

Látnivalók, amiket érintenek a túra során: Mária Valéria híd, Esztergom, Garam torkolata, az új híd Helemba-Ipolydamásd között, Hétlyukú-híd Zebegényben, Szoborpark Nagymaroson. Vissza pedig szintén ugyanezen az útvonalon mennek. A táv Esztergomból oda-vissza kb. 60 kilométer lesz, sík terepen, kirándulós tempóban. Visszaérkezés Esztergomba kb. 16 órakor.

A túrán bármilyen típusú kerékpárral részt lehet venni, de a kerékpár állapota hosszabb túrára megfelelő legyen. A túrán kerékpáros fejvédő használata kötelező! A szervezők kérik, hogy jól látható, élénk színű ruházatban jöjjenek! A túrán mindenki saját felelősségre vesz rész, ismeri és betartja a KRESZ szabályokat.

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, hogy lássák a létszámot. Regisztráció>>

Facebook esemény>>

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.