Esztergom

Országos pályázaton lett ezüstérmes az esztergomi természetfotós

Április elején hirdették ki a Varázslatos Magyarország természetfotós pályázat 2022-es évadjának végeredményét, ahol az esztergomi Kaszás Norbert második helyezést ért el – számolt be eredményéről közösségi oldalán a természetfotós.

A pályázat egyben a magyar természetfotó nagydíja is. Ez egy olyan egyedülálló pályázat, ami kilenc hónapon keresztül tart. Havonta öt képpel lehet pályázni, amit a hat tagú zsűri pontoz. Így kialakulnak a havi eredmények, azokból pedig az éves rangsor.

„Bár én év közben nem számoltam be erről nektek, de én is részt vettem ezen a pályázaton, ahol a különböző kategóriákban összesen 17 alkalommal értem el dobogós helyezést a hónapok során. Négyszer voltam első, hétszer második és hatszor harmadik. Ezekkel az eredményeimmel pedig az év végi összesítésben a II. helyezett lettem. Nagy öröm és megtiszteltetés számomra ez az eredmény, hiszen egy egész éves munka benne van, ahol végig egyenletesen jól kellett teljesíteni. Gratulálok a díjazottaknak, és mindenkinek, akinek legalább egy képe bekerült a kiállítási anyagba!” – jegyezte meg Kaszás Norbert.

A Varázslatos Magyarország a honlapján azt írta, hogy 14 éves történetében egyik legnívósabb helyszínén adták át a VM által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díjat, A magyar természetfotó nagydíját. A Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében április 4-én összegyűlt a magyar természetfotózás és természetvédelem színe-java, fotósok, a nemzeti parkok természetvédelmi szakemberei és természetszeretők töltötték meg a 300 fős patinás termet.

A 2022-es pályázati évad mezőnye ismét nagyon erős volt, a fotósok 9 pályázati kategóriában, csaknem 4000 fotóval versenyeztek, ezzel gazdagítva a VM több mint 40 ezer természetfotóval rendelkező képgalériáját. A pályázat büszkén vallja, hogy a VM az ország legizgalmasabb és legnagyobb kihívásokkal bíró fotós megmérettetése, hiszen a havi pályázatok mellett a résztvevőknek egész évadon át alkotniuk kell, és képeik legjavát kell benyújtaniuk, ha a képeikre kapott pontszámaik alapján a ranglista élére akarnak kerülni, és meg szeretnék nyerni A magyar természetfotó nagydíját.

Az évad legsikeresebb fotósa, A magyar természetfotó nagydíjának viselője és az azt megtestesítő Arany Daru szobor tulajdonosa Daróczi Csaba lett, a 2. helyen Kaszás Norbert, a 3. helyen pedig Kocsis Ferenc végzett.

A kiállítás május 4-ig várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Múzeumban, majd a tárlat idén további hét helyszínen tekinthető meg a fővárosban, illetve vidéki kiállítóhelyeken.

Fotók: Kaszás Norbert Photography / vm-magazin.hu
Borítókép: Daróczi Csaba (középen), Kaszás Norbert (balra) és Kocsis Ferenc (jobbra)