Esztergom

Forgalmi rend változás Esztergomban

Új forgalmi rend lép életbe 2023. április 22-től az esztergomi Simor János utcában – közölte az önkormányzat a hivatalos honlapján.

A Simor János utca jelenlegi közlekedés iránya módosításra kerül, így ezentúl a Simor János utcába a Terézia utca irányából érkezők az osztott útpálya jobb oldalán, azaz a Simor János utca páros oldalára hajtanak be, és bal oldalon, a páratlan oldalon hajthatnak ki, az eddigiekhez képest ellentétes irányban.

A forgalmi rend változás érinti a Terézia utca, a Hősök tere és a Simor János utca kereszteződését is: a Hősök tere felől érkezők a Simor János utcába a jobbra (a Dobogókői út irányába) kanyarodó sávból tudnak majd behajtani, míg a baloldali sáv csak a balra (a Hősök tere felé) kanyarodást szolgálja a jövőben.

Az április 22-én bekövetkező változások érintik a Simor János utcának a Sissay köz, a Láhner György utca, a Magyar utca, a Malonyai utca és az Arany János utca kereszteződéseinek forgalmi rendjét is az alábbiak szerint.

A Láhner György utca kereszteződésében a Simor János utcából csak jobbra kanyarodásra lesz lehetőség, míg a Magyar utcából, az oda behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművezetők balra és egyenesen haladhatnak tovább.

A Sissay köz és a Simor János utca kereszteződésében a Sissay közből érkezőknek a kötelező haladási irány jobbra lesz.

A Malonyai utca és a Simor János utca kereszteződésében a Simor János utcában haladva balra lehet majd kanyarodni, míg a Malonyai utcából egyenesen vagy jobbra lehet majd tovább haladni.

Az Arany János utca és a Simor János utca kereszteződésében az Arany János utcából érkezőknek a Simor János utca páratlan oldalán húzódó, azaz jobb oldali forgalmi sávban lesz lehetőségük behajtani az utcába.

A változások miatt a jelenlegi KRESZ táblák egy része áthelyezésre kerül, részben pedig új táblák kihelyezésére is sor kerül. Emellett a Hősök tere, illetve a Terézia utca irányából érkezőket új előjelző KRESZ táblák figyelmeztetik a megváltozott forgalmi rendre, amíg a közlekedők az új helyzethez alkalmazkodnak.

A Simor János utca közlekedésének jelenlegi rendje, azaz a bal oldali közlekedés a korábban itt működő buszvégállomás, illetve a buszok jobb oldalra szerelt ajtajai miatt alakult ki annak érdekében, hogy az utasok a buszokról leszállva közvetlenül az utca közepén kialakított peronra léphessenek. Emiatt a Terézia utca felől a Simor János utcában a gépjárműforgalom a megszokottól eltérően a menetirány szerinti bal oldali sávban halad, míg az utcát a jobb oldali sávból lehet elhagyni a Terézia utca felé. Tekintettel azonban arra, hogy az intermodális csomópont létrejötte miatt a Simor János utcai buszvégállomás megszüntetésre került, így a továbbiakban már nincs szükség a fordított irányú közlekedési rend fenntartására sem.

Az önkormányzat kéri az arra járókat, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, fokozott óvatossággal és körültekintően, ne megszokásból közlekedjenek!

Forrás: esztergom.hu

Megosztás