Hírek

Szeretnél megtanulni zongorázni? Tippek, hogy jól menjen!

A zongora és a gitár a két legtöbbek által kedvelt hangszer. Még olyanok is rajonganak értük, akik egyébként nem játszanak egyiken sem.

Egy-két tréfás vizsgálat arra is rámutatott, hogyha egy zongorát kitesznek egy térre, akkor minden harmadik ember odalép és rányom egy-egy billentyűre. A késztetés meg szinte mindenkiben ott van a cselekvésre. Szóval a vonzalom ki tudja miért, de régóta adott. Ha te túllépnél a plátói szerelem korszakán, és szívesen megtanulnád, hogy mi fán terem a fekete-fehér billentyűk varázslata, akkor a lehető legjobb helyen jársz!

De helyigényes és hangos – vagy mégsem?

Inkább mégsem! Az akusztikus zongora természetesen más lapra tartozik. Súlyos, helyet követel és kétségtelenül karbantartásra is szüksége van. Viszont, ha számodra az elektromos zongora is bőven elegendő, akkor íme, nincs több kifogás. A helytakarékosság épp úgy stimmel, mint például az állítható hangerő. Egyes típusok több kimenettel is rendelkeznek, ezért aztán tanár és diák is fejhallgatót csatlakoztathat az érintett modellhez. Így a szomszédokat sem kell a világ végére száműzni és az otthon nyugalma is megőrizhető. Mert azért az tény, hogy eleinte a boci boci tarka következetes ismételgetése nem tartozik a legjobb hallgatnivalók közé.

A lényeg a fokozatosság. És igen, a gyakorlás. Gyakorlás nélkül egyetlen hangszer sem sajátítható el. A gyakorlás során szerzel tapasztalatot, érzel rá a lényegre és hangolódsz össze a hangszereddel és a játszani kívánt darabbal. Ez tehát nem megspórolható. Ahogy a szakértelem sem. Sokan bár autodidakta módon is képesek zenét tanulni, azért nem ez a mindennapos. Márpedig a hozzá nem értésből adódó kezdeti sikertelenségek akár végképp elvehetik a kedvedet a folytatástól. Ezt a zsákutcát érdemes kikerülnöd!

Mi újság az anyagiakkal?

A digitális zongora vásárlása az egyik leginkább megtérülő beruházás. Eleve a paletta széles skálán mozog, ezért a választásodat egy az egyben az egyedi igényeidhez igazíthatod. Ami természetesen a pénztárcád vaskosságát is magában foglalja, meg persze az egyéni céljaidat.

Megosztás
Tegek: zongora