Kategóriák: EsztergomHírek

Egy esztergomi étterem is ott van az ország legjobbjai között

A 42 Restaurant & Bar feltette Esztergomot a magyar csúcsgasztronómia térképére.

Május 16-án, a Várkert Bazárban rendezték meg az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, ahol kihirdették a legjobb hazai éttermeket.  A szakma színe-java tiszteletét tette az év várva várt gasztronómiai eseményén, amelyen egy esztergomi étterem a 42 Restaurant & Bar is a TOP10-ben végzett.

A 2022-es kiadvány készítésekor mintegy 600 vendéglátóipari egység került látómezőbe, ezek közül az időszakot jellemző étterembezárások, átalakulások miatt 454 helyre jutottak el a tesztelők 2021. augusztus 11. és 2022. május 4. között – közölte a Dining Guide.

Mint írták, a Dining Guide az étterem-látogatásokat megelőzően a vendéglátóhelyekre vonatkozó, releváns információk begyűjtését végzi. A teszteléseket anonim éttermi ellenőrök végzik, a listák pedig folyamatosan frissülnek, így a tesztidőszak végére alakul ki a végleges éttermi sorrend.

A TOP 10 magyar étterem között az esztergomi 42 Restaurant & Bar is helyet kapott.

Az esztergomi 42 Restaurant & Bar elődjének, a Bisztró42 2020-as megnyitását a 2021 év végén egy teljes átalakítás követte, mellyel egy kozmopolita, casual stílusú belső tér, egy modern hangulatú, minőségi éttermi légkör valósult meg. Az étterem gasztronómiai koncepcióját az ismert séf, Barna Ádám képviseli társtulajdonos-séf pozíciókban. A 42 Restaurant új konyhai koncepcióját Barna Ádám eddig megismert, jól beazonosítható kézjegyei jellemzik, de a kortárs gondolkodású séf szakítva eddigi regionális szemléletével, egy nagyon szabad, egyedi gasztronómiai elképzelést mutat. Az étterem kínálata az eddigiektől eltérő, teljesen új stílus, a small plates elgondolás mentén építi fel magát. A hazai vidéki kisvárosok éttermi gondolkodásmódjától eltérően, bátor, a kortárs világkonyha népszerű ételeinek egymás mellé rendelésével és esetenként azok fúziójával operál.