Esztergom

Megverték, majd kifosztották

Ítéletet hoztak azzal a férfivel és nővel szemben, akik a megvert sértettől cigarettát és kulcscsomót vettek el Esztergomban. A férfit két és fél év, míg a nőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett 2023. február 20-án egy esztergomi parkban tartózkodtak. Az I. rendű (férfi) vádlott ittas állapotban összeszólalkozott a szintén ittas sértettel. A vádlott több alkalommal megütötte a sértett arcát, fejét, majd a földre került sértettet tovább bántalmazta, ököllel ütötte a fejét és több alkalommal belerúgott. A II. rendű (nő) vádlott eközben a közelben várakozott. A bántalmazás következtében a sértett csonttöréssel járó 8 napon túl, ténylegesen hat hét alatt gyógyuló sérülést szenvedett el.

Az I. rendű (férfi) vádlott a bántalmazás után a földön fekvő sértett zsebeit átkutatta, onnan egy doboz cigarettát és egy kulcscsomót vett el, melyet átadott a II. rendű (nő) vádlottnak, aki ezeket a tárgyakat a táskájába tette.

A kifosztás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, míg a nőt 8 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi elkövető és védője enyhítésért fellebbezett, míg a női elkövető és védője tudomásul vették az ítéletet.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék