Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Győri ETO – Dorog

A 2021–22 évi NB II-es labdarúgó évad zárófordulójára kerül sor, ahol a már biztosan benmaradónak számító dorogiak a kiváló formában lévő győriek vendégei lesznek. A mérkőzést május 22-én, vasárnap 18 órai kezdettel tartják meg az ETO Park komplexumban.

Csapatunk a Pécs legyőzésével bebiztosította NB II-es tagságát. Barna Gergő és Hajdú Roland duplájával megérdemelten nyert 3 : 0 arányban. A győriek legutóbb Szegeden győztek 1–0-ra, amely zsinórban a negyedik megnyert meccsüket jelentette.

A két gárda egymás ellen legutóbb Dorogon találkozott tavaly december 5-én. A kisalföldi együttes éveken át tartó nyeretlenségi sorozata szakadt meg ellenünk, miután 2–0-ra győztek a téliesre fordult időben, a hóval borított játéktéren.

Ez lesz a két csapat 56. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 55 találkozón 19 dorogi győzelem, 16 döntetlen, 20 vereség; 86 : 89-es gólaránnyal született.

Idegenbeli mérlegünk: 25 mérkőzésen 6 győzelem, 7 döntetlen, 12 vereség; 36 : 47-es gólaránnyal.

Azonban csak a bajnoki mérkőzések terén viszont a dorogiak állnak jobban. Nem beszélve arról, hogy a számos kupamérkőzésük során a győriek legtöbbször magasabb osztályban szerepeltek.

A bajnoki mérkőzések tekintetében eddig 48 meccset játszottak, amely 17 dorogi győzelmet, 16 döntetlent és 15 vereséget hozott, 76 : 76-os gólaránnyal.

A részletes mérlegről itt olvasható bővebben: Örök Mérlegen: Dorog – Győri ETO

Noha mindkét csapat nyugodtan és felszabadultan léphet pályára, azért korántsem tét nélküli a mérkőzés. A zöld-fehérek győzelmük esetén az előkelő 6. helyen végezhetnének, egyben folytatódna a hibátlan bajnoki hajrájuk, amely során ötödik egymás utáni győzelmüket könyvelhetnék el. A mieink számára egy bravúros eredménnyel akár a 12. hely is megszerezhető lenne. A házigazdák nagyon elkapták a fonalat és a legutóbbi hazai meccsükön valósággal legyalulták a III. Kerületet 7 : 0 arányban. Támadóik igazán elemükben vannak, azonban a hátsó alakzatuk is rendre jól zár és az elmúlt egy hónapban csak 3 gólt kaptak.

Az utolsó egymás elleni találkozón a bemelegítés során még ilyen pályaviszonyok uralkodtak (forrás: Nemzeti Sport.hu)

Ugyan a Rába-partiak sem kezdték fényesen a tavaszt, s még hazai pályán is csak a negyedik meccsükön tudtak először győzni, miután egy gól nélküli döntetlen mellett kétszer is kikaptak odahaza. Ezt követően egy újabb gól nélküli döntetlenttől eltekintve, valamennyi otthoni meccsüket behúzták. Érdekesség, hogy hat éve hasonló képpen a két csapat egymás ellen zárta a bajnoki évadot Győrben. Akkor a már biztosan az NB II-be feljutó dorogiak a tabellán közvetlen mögöttük álló győrieket 2–1-re verték. Ez egyben az utolsó győzelmünk az ETO ellen idegenben.

Szabó Gyula