Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Befejeződött a Nyergesújfalu-Lábatlan klímavédelmi projekt

Nyergesújfalu és Lábatlan települések önkormányzatai és a Komárom-Esztergom Megye Fejlesztéséért Alapítvány 19,84 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból készítették el a két település közös klímastratégiáját és egy nagyszabású klímavédelmi szemléletformálási programsorozatot is megvalósítottak.

A Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás megnevezésű KEHOP-1.2.1 kódszámú felhívásra benyújtott és támogatást nyert projekt célja Nyergesújfalu és Lábatlan települések közös klímastratégiájának elkészítése és a társadalom klímatudatosságát erősítő klímavédelmi tevékenységek megvalósítása. A projekt Nyergesújfalu és Lábatlan településeken továbbá azok térségében valósult meg. A projektet Nyergesújfalu és Lábatlan városok önkormányzata és a Komárom-Esztergom Megye Fejlesztéséért Alapítvány valósította meg. A projekt által megvalósított projektelemek a konzorcium valamennyi résztvevőjének tevékenységeihez kapcsolódnak, mert mindhárom résztvevő maximálisan elkötelezett a környezetvédelem mellett így a klímavédelmi tevékenységek megvalósítása nagyban erősíti e szervezetek ez irányú törekvéseit.

A projekt elemei voltak a klímastratégia elkészítése mellett:

  • A lakosság, a civil szektor, a kkv-k, az önkormányzati dolgozók és a pedagógusok részére tematikus workshop-ok tartása
  • teleülési figyelemfelhívó akciók szervezése
  • konferenciák, klímavédelmi platformok szervezése
  • tanulmányi versenyek szervezése
  • médiakampányok megvalósítása
  • kiadványok készítése
  • tanulmányi kirándulások szervezése
  • projekt honlap aloldal kialakítása
  • kreatív és játékos foglalkozások megszervezése

A projekt 2020.07.01-jével indult és 2022.03.31-ig tartott.  A Széchenyi 2020 program keretében 19,84 millió Ft európai uniós támogatás segítségével 10 nagyszabású projektelem valósult meg, 1610 fő aktív elérés és 19000 fő passzív elérés volt tervezett, de ezzel szemben közel 3000 aktív elérés és több mint 100 ezer passzív elérés teljesült. A fejlesztés eredményeként nagyban erősödik a két település és térségének környezettudatossága és a klímavédelem melletti elkötelezettsége.

A projektről bővebb információt a https://nyergesujfalu.kehop.roi.dev/ oldalon olvashatnak.