Hírek

Esztergomban kamatoztatták tudásukat a jövő vízügyi szakemberei

Az esztergomi gátőrházban szereztek tapasztalatokat a budapesti vízügyi technikus hallgatók. A látogatás során az elmélet mellett gyakorlati tudásukat is gyarapíthatták a diákok.

A budapesti BMSZC Than Károly Ökoiskola és Technikum vízügyi technikus képzés diákjai és tanárai szakmai tanulmányútjuk során az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) Tatai Szakmérnökségének esztergomi gátőrházát látogatták meg a napokban.

A gátőrház udvarán és védelmi raktáraiban a vízügyi igazgatóság részéről Molnár András szakaszmérnök és Dávid Balázs gátőr ismertette a szakaszmérnökség feladatait, vízügyi létesítményeit és a helyben lévő eszközök alkalmazásainak módjait. Farkas György tanár úr az iskolában elhangzott és gyakorlatban is bemutatott technológiákat ismertette. A diákok az eszközöket kipróbálhatták, valamint megtanultak vízmércét olvasni.

Az időjárás nem kedvezett az „Esztergom projekt I. ütem” kivitelezési munkáinak megtekintésére, de a kitartó diák csapat a helyszínt megtekintette és a zajló előkészítő munkákat megismerte. A munkák előre haladtával visszavárjuk a diákokat és tanáraikat a vízügyi kivitelezési munkafolyamatok megismertetésére egy melegebb és szélcsendes időben.

Fotók, forrás: ÉDUVIZIG

Megosztás