Letartóztatásban maradhatnak a vakcina-csalók

Meghosszabbíthatják a letartóztatásukat azoknak az ápolóknak, akik pénzért hamis védettségi igazolványt intézek 27 olyan személynek, akik nem kaptak védőoltást. Az esztergomi kórházban dolgozó két ápolóról kiderült az is, hogy kokain tartalmú anyagokat fogyasztottak.

A 45 éves F. Judit és a 36 éves G. András az esztergomi kórházban ápolóként dolgozott. A megalapozott gyanú szerint 2021. július 28. és 2021. november 27. közötti időszakban az ápolókat 27 magánszemély legalább 20.000 Ft összeggel megvesztegette azért, hogy az ápolónő ne adja be nekik a COVID védőoltást, és így a védőoltások felvétele nélkül hamis védettségi igazolványt kapjanak.

Az elkövetőkkel szemben ezen felül megalapozott a gyanú arra vonatkozóan is, hogy őrizetbe vételük előtt kokaint fogyasztottak.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára 2021. december 16-án egy hónap időtartamra elrendelte az ápolók letartóztatását.

A főügyészség indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatásának a meghosszabbítására tekintettel arra, hogy velük szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék.

A bíróság az ügyészi indítványról az ügyiratok alapján fog dönteni.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / police.hu