Lopott pulóverben akart kisétálni az áruházból

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki úgy lopta el a pulóvert, hogy azt magára vette és abban akart távozni az esztergomi áruházból.

A vádirat szerint a férfi 2021. augusztus 17-én az esztergomi áruházban a ruhaosztályon egy krémszínű férfi pulóvert magára vett, az áruvédelmi eszközt a ruhaneműről letépte, azért, hogy a pulóvert ellopja. Az önkiszolgáló kasszánál a pulóvert nem fizette ki, azt fizetés nélkül magán tartotta, így távozott a kasszáktól. A férfi cselekményét az áruház biztonsági szolgálata észlelte és így megakadályozta abban, hogy az áruházból távozzon.

A lopás elkövetési értéke 4.190 Ft, mely nem térült meg, mert az áruvédelmi eszköz letépése miatt a pulóver eladhatatlanná vált, mivel az kiszakadt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség