Kategóriák: Hírek

Hétfőtől több emeletes vonat jár

Délután is közlekednek majd emeletes vonatok a Budapest-Esztergom vasútvonalon, az Esztergom-Komárom vonalon pedig több vonat fog közlekedni.

Az esztergomi vonalon több járaton utazhatunk KISS motorvonattal december 13-ától, hétfőtől, ezért a hétköznap reggelente járó szerelvény mellett, már a délutáni, kora esti – Budapest Nyugati pályaudvarról 14:51-kor és 17:51-kor, Esztergomból 16:35-kor és 19:35-kor induló –, munkanapokon közlekedő személyvonatokban is emeletes motorvonat jár.

A nyári társadalmi egyeztetés észrevételei, javaslatai alapján a menetrendváltástól jelentős kínálatbővítés valósult meg az Esztergom–Komárom vonalon. A vonal Esztergom és Süttő közötti szakaszán munkanapokon 8 pár vonat fog közlekedni, a csúcsidei időszakokban óránkénti indulásokkal. A 8 vonatból 3-4 vonat meghosszabbított útvonalon Esztergom és Komárom között közlekedik. Munkanapokon reggelente Süttő és Esztergom között óránként, a délutáni csúcsidőben Esztergom és Süttő irányban 60-90 percenként közlekednek a vonatok.

Ezentúl szombaton és vasárnap hosszabb útvonalon, Rákos és Piliscsaba között közlekednek az S76-os járatok. G72-es gyorsított vonatok pedig hétvégén is járnak az esztergomi vonalon.

Fotó, forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Megosztás