Kategóriák: DorogHírekSport

A Dorog negyedóra alatt lerendezte a Nyíregyházát

December 12-én, vasárnap a labdarúgó NB II 20. fordulójában a játéknap előtt 7. helyezett Dorogi FC az ugyanannyi ponttal álló, de eggyel kevesebb győzelme miatt csak nyolcadik pozícióban lévő Nyíregyházát látta vendégül. A hazaiak korán kétgólos előnybe kerültek, amelyet megtartottak a lefújásig – írja a Nemzeti Sport.

A hazaiak Girsik Áron remek egyéni megmozdulása után már a 30. másodpercben megszerezték a vezetést (1–0), majd mire a vendégek felocsúdtak volna, egy szögletet követő kapu előtti kavarodás végén Kárász Krisztián is eredményes volt (2–0), így a Dorog szűk negyedórányi játék után már két góllal vezetett. Ezt követően a vendégek átvették az irányítást, a dorogiak pedig berendezkedtek az általuk olyannyira kedvelt kontrajátékra. A Nyíregyházának voltak ugyan lehetőségei (egy alkalommal a kapufa mentette meg a vendéglátót), de egyiket sem tudta gólra váltani, így kétgólos dorogi előnnyel mehettek pihenőre a csapatok. Közvetlenül a lefújás előtt a vendégek balhátvédjét, Nemes Milánt le kellett cserélni – mint később kiderült, egy ütközés után kificamodott a bal válla. A második félidőben hatalmas fölényben futballozott a Nyíregyháza, a dorogiak a labdát is csak másodpercekre tudták birtokukba venni. A vendégcsapat elsősorban szögletekből veszélyeztetett, de nem tudta feltörni a Dorog stabil védelmét. Ahogy telt-múlt az idő, a nyírségiek játéka egyre meddőbbé vált, Feczkó Tamás csapata a folyamatos mezőnyfölény ellenére sem tudott veszélyt teremteni a hazai kapu előtt.

LABDARÚGÓ NB II – 20. FORDULÓ
DOROGI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 2–0 (2–0)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 250 néző. Vezette: Lovas László (Csatári Tibor, Bertalan Dávid)
DOROG: Mursits – Kárász (Nyíri, 68.), Dlusztus, Izing, Papp M. – Lénárth – Oldal, Szerencsi (Lőrincz, 60.), Hajdú (Pohner, 60.), Szedlár (Barna, 85.) – Girsik (Vígh, 85.). Vezetőedző: Fenyvesi László
NYÍREGYHÁZA: Hegedüs L. – Szokol, Jánvári, Szabó B. (Nagy G., 66.), Nemes (Galambos, 45.) – Gresó, Márkus A. – Vass P. (Banyoi, 66.), Zamostny, Paku – Novák. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Girsik (1.), Kárász (13.)
MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László: – Az őszi idény egészében a csapatot az a hozzáállás jellemezte, amelyet ma is láthattunk, és ennek a csapategységnek köszönhetően szépen zártuk az évet. Gratulálok játékosaim egész éves teljesítményéhez.
Feczkó Tamás:
– Mindig, minden okkal történik.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: B. István