69 parfümöt foglaltak le Esztergomban

Engedély nélkül árult parfümöket két férfi egy esztergomi bevásárlóközpontnál. Tevékenységüknek a helyi rendőrök vetettek véget.

A rendőrségre többször érkezett bejelentés a múlt héten, miszerint az egyik esztergomi bevásárlóközpontnál lévő parkolóban két férfi zaklatja a vásárlókat, parfümöket akarnak eladni nekik. November 19-én délután a személyek ismét megjelentek az üzleteknél, és megpróbáltak túladni a náluk lévő portékán. A kiérkező esztergomi járőrök igazoltatták a 31 és a 27 éves helyi lakost, akiknél 69 parfümöt találtak. A kozmetikumok származásával nem tudtak elszámolni, és az árusításra sem rendelkeztek engedéllyel. Az egyenruhások a szabálysértőket előállították a rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli árusítás miatt eljárást indítottak velük szemben. A parfümöket lefoglalták, és eredetiségük megvizsgálása érdekében átadják azokat a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársainak.

Az ünnepek közeledtével egyre többször kell számítani a nagyobb bevásárlóközpontok környezetében engedély nélkül árusítók és adománygyűjtők megjelenésére. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy soha ne vásároljanak olyan terméket, amelynek eredetiségéről nem tudnak megbizonyosodni. Az üzletek környékén, parkolóban árusító személyekkel szemben mindig legyenek bizalmatlanok! Fontos tudni, hogy a valóban létező adománygyűjtő szervezetek soha nem kérnek készpénzt, őket átutalással vagy csekkes fizetéssel lehet támogatni. Legyenek gyanakvóak az adventi időszakban, hiszen ilyenkor sok csaló próbálja kihasználni mások jóindulatát. Ha gyanús árusítókat, adománygyűjtőket látnak, tegyenek bejelentést a rendőrségen!

Fotó, forrás: police.hu