Kategóriák: CsolnokHírek

Esőzések okozta károkat állítanak helyre Csolnokon

November 24-én kezdik el Csolnokon a Híd utca és az Arany János utca között található statikailag meggyengült kőhíd elbontását, majd annak helyreállítását.

Kolonics Péterné, Csolnok polgármestere megkeresésünkre elmondta, hogy Csolnok Község Önkormányzata a tavalyi esőzések miatt vis maior támogatásban részesült. A mintegy tízmillió forintos összegből a Kert utcában elbontják a régi betonfolyókát, rendezik a patakszelvény rézsűjét, valamint helyreállítják a betonpartfal elemeit. Mindemellett a Híd utca-Radnóti utca-Arany János utca között található kőhidat állítják helyre.

A híddal kapcsolatos munkálatok várhatóan két hétig fognak tartani, gépjárművel a Híd utca irányában lehet majd kerülni, a gyalogos közlekedés pedig megoldott lesz.

„Ahogy azt Polgármester asszony is elmondta, ezek kisebb, úgynevezett vis maior támogatásból megvalósuló munkálatok. Csolnok ugyanakkor a pályázatokon is nagyon aktív és eredményes. Ami például a Magyar Falu Programot illeti, az óvodai fejlesztésekre mintegy 24 millió forintot nyert a település, de járdaépítésre, a közterületek karbantartását szolgáló gépre, önkormányzati telkek közművesítésére, valamint a temető fejlesztésére is nyert kormányzati forrást.” – mondta a beruházások kapcsán dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, majd hozzátette: „Kolonics Péterné polgármester asszony és a kollégái mellett a helyi civilek is sikeresen kihasználják a lehetőségeket: a fúvószenekar hangszerek beszerzésére, a polgárőrök és önkéntes tűzoltók egy konferenciaterem kialakítására kaptak támogatást. A Széchenyi 2020 keretében pedig például a bölcsőde kialakítására és a rendelő korszerűsítésére nyertek forrást.” Dr. Völner Pál kiemelte, hogy Csolnok példája is azt mutatja, hogy most rengeteg lehetőség áll a kisebb települések, illetve az ott működő cégek, civil szervezetek előtt. „Az a célunk, hogy ez az elkövetkező években is így lehessen, hiszen számunkra egyértelmű és fontos, hogy a falvakat meg kell erősíteni, és az ott élők számára minél több, minél magasabb színvonalú szolgáltatást kell biztosítani – legyen szó akár a kisgyermekek ellátását segítő intézményhálózatról, akár a hivatali ügyintézési lehetőségekről, akár a helyi egészségügyről.” – tette hozzá a képviselő.

Megosztás