Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Szexuális zaklatással vádolt meg egy férfit hamisan, most fizethet

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság kétszázezer forint pénzbüntetést szabott ki azzal a nővel szemben, aki szexuális zaklatással hamisan vádolta meg férfi kollégáját. A nő feljelentést is tett, de kiderült, hogy minden, amit állított valótlan volt.

A vádirat szerint az elkövető 2020. június 25-én a Dorogi Rendőrkapitányságon megtett feljelentésében munkatársával szemben azt a valótlan tényt állította, hogy a férfi kollégája az azt megelőző öt hónapban esztergomi munkahelyükön rendszeresen szexuális jellegű célzásokat tett felé, továbbá egy alkalommal megfogta a mellét és a fenekét. A valótlan feljelentés szerint a férfi szexuális erőszakkal is fenyegette a nőt.

A valótlan feljelentés alapján a rendőrség nyomozást rendelt el, amelyet azzal szüntetett meg, hogy a feljelentésben állított zaklató magatartást, valamint fenyegetést a feljelentett férfi nem tanúsította.

A nővel szemben ezt követően indult büntetőeljárás hamis vád bűntette miatt, amelynek elkövetését a nyomozásban elismerte.

A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség