Kategóriák: HírekKék hírek

Szennyvíz öntötte el a bajóti ház alagsorát

Egy kétszintes családi ház alagsorát szennyvíz árasztotta el november 21-én, vasárnap. A bajóti család segítségére a nyergesújfalui önkéntes tűzoltók siettek, akik több órán keresztül szivattyúzták a szennyvizet.

Először a lakók dél körül értesítették a vízügyi szolgáltató munkatársait, akik megállapították, hogy az utcai részen dugulás van és ezért jön be a lakóház alagsorába a szennyvíz. Egy kis búvárszivattyút üzembe helyeztek vízeltávolítására, majd eltávoztak.

„A ház tulajdonosa délután 3 után hívott minket, hogy segítséget kérjen, mert emelkedik a vízszint és a szolgáltatót nem éri el.” – írták a tűzoltók a közösségi oldalukon. Az önkéntesek öt fővel indultak el a jelzett helyszínre és egy darab búvárszivattyúval megkezdték a káreset felszámolását. „Az ügyet jelentettük a Műveletirányításnak, aki felvette a szolgáltatóval a kapcsolatot. A vízügyi szolgáltató délután 5 óra körül érkezett ki és vette át a helyszínt és jelezte, hogy a Woma elhárító kocsi úton van. Egységünk ezután visszaszerelt és tiszta vízzel lemosta a betonjárdát és az esővíz elvezetőt, majd végrehajtotta a használt eszközök és védőfelszerelések fertőtlenítését.” – tették hozzá a nyergesújfalui tűzoltók.

Fotók, forrás: Nyergesújfalu ÖTE