Kategóriák: HírekKesztölc

Pályázaton nyert ágaprító gépet a kesztölci önkormányzat

Sikeresen pályázott a kesztölci önkormányzat a Magyar Falu Program keretében kiírt „Ágaprító beszerzése zöld hulladék lerakó létesítéséhez” című projekten.

Az önkormányzat Jensen A 530 dízelmotoros, professzionális, nagy teljesítményű ágaprító beszerzésére nyújtott be pályázatot. A pozitív döntés értelmében mintegy 12,34 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak. Az ágaprító beszerzése és üzembe helyezése megtörtént.

„Farkas Krisztina polgármester asszony és a kesztölci emberek igazán szeretik ezt a falut, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legtöbb területen épüljön, erősödjön és fejlődjön a település. Most erre a gépre nyertek támogatást a kormánytól – ez is a segítségükre lesz abban, hogy minél rendezettebb környezetük legyen.” – jelentette ki a hidlap.hu-nak dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője az újabb sikeres kesztölci pályázat kapcsán.

A politikus felidézte azt is, hogy a Magyar Falu Programban ezen kívül másra is kaptak forrást. „Többek között az óvodaudvar fejlesztésre, orvosi eszközök beszerzésére, járdaépítésre is jutott forrás, de például egy helyi civil szervezet egy gyógynövényes ház kialakítására nyert pénzt – hogy csak pár példát említsek. A kormánynak kiemelten fontosak a falvak, ezért több fajta pályázati lehetőség is időről időre nyitva áll az önkormányzatok, vagy éppen a vállalkozások, civilek előtt. Mindenkit csak bíztatni tudok, hogy pályázzon, hiszen így, közösen tudjuk megerősíteni a térségünket!” – tette hozzá dr. Völner Pál.

Forrás: hidlap.hu / kesztolc.hu
Borítókép: illusztráció (varoskert.hu)