Kategóriák: DorogHírekSport

Völner: Dorogot akár sportvárosnak is nevezhetjük

Fedett fitneszpark, futópálya, tekepálya, stadion, sportcsarnok. Csak néhányat említsünk, ami a közelmúltban újult, vagy épült meg Dorogon. Dr. Tittmann János polgármester a napokban mutatta be dr. Völner Pálnak, a térség országgyűlési képviselőjének a közelmúltban megvalósult sportolással kapcsolatos fejlesztéseket.

Legújabb fejlesztésként néhány hete vehették birtokba a dorogiak a Kalandorka játszótér melletti fitneszparkot. A Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program keretében egy 11 eszközt tartalmazó, kültéri, fedett C-típusú sportparkot alakítottak ki állami beruházásból. Mindemellett szintén néhány hete adták át a részben felújított Buzánszky Jenő Stadiont, valamint bányásznapon avatták fel az új közösségi teret, a tekepályát. De a közelmúltban újult meg a sportcsarnok és épült fel a birkózócsarnok, mindemellett rekortán futópályával is gazdagodott Dorog. Többségében ezeket a beruházásokat tekintették meg a résztvevők a bejárás során.

„A futballpálya kapcsán azt kell mondanom, hogy részleges felújítás történt, hiszen azokat a beruházási elemeket valósítottuk meg, amelyek a labdarúgó szövetség által meghatározott úgynevezett minimum feltételek, de a környezetnek és a stadionnak az esztétikai felújítása még előttünk áll. Ez már a jövőbe is mutat, hiszen ez a következő évek fejlesztési programját fogja képzeni, de folytatni kell a közútjaink, köztereinknek a tovább fejlesztését is.” – jegyezte meg dr. Tittmann János a bejárás során.

„Dorogot akár sportvárosnak is nevezhetjük, legutóbb Lévai Tamásnak szoríthattunk, aki Belgrádban ifjúsági világbajnok lett a birkózásban, de a többi sportág is nagyon él és virul ebben a városban. A polgármester úrtól hallhattuk, hogy nemrég újult meg az NB2-es csapatnak a futballpályája, de a sportcsarnok is az elmúlt években újult meg és bővült. De egy négy pályából álló tekepálya is létesült, amit a szélesebb közönség is használhat.” – mondta dr. Völner Pál.