Vasúti tárolóban szerelte le a kerékpár tartozékait

A lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő nővel szemben, aki a lopás miatti jogerős elítélését követően, és az újabb lopások miatti gyanúsítotti kihallgatását követően is folytatta a lopásokat.

A vádirat szerint az elkövető 2021. július 11-én az esztergom-kertvárosi vasútállomás kerékpártárolójában az oszlophoz leláncolt kerékpárról leszerelte a sebességmérőt, a kormánytáskát, valamint az akkumulátoros ledes lámpát, az elkövetési érték összesen 28.600 Ft.  Ezt a cselekményét biztonsági kamera rögzítette.

A nő további hat, esztergom-kertvárosi sértett sérelmére követett el lopásokat. Az elkövető 2021. júliusban a kerítésen át kétszer mászott be ugyanazon ingatlanra és onnan kerti díszeket lopott összesen 10.800 Ft. értékben. Ugyancsak júliusban egy ingatlan elől egy 8.000 Ft értékű kerékpárt lopott el. Ezt megelőzően az elkövető 2019-ben egy ingatlan előkertjéből csacsi kerti díszt, ugyaninnen 2021. júniusban díszgombát lopott. A nő 2019. nyáron egy ingatlan elé kihelyezett szemetestárolót vitt el, 2021. június végén a nyitott kapun át bement egy udvarra és onnan gumilabdát lopott.

A nyomozó hatóság a nőt a lopások miatt 2021. július 08-án gyanúsítottként hallgatta ki, azonban ez nem tartotta vissza az újabb lopásoktól, mert 2021. július 13-án egy következő ingatlan udvaráról konyharuhát, ruhaneműt, seprűt, kést, fésűt lopott összesen 7.800 Ft értékben, 2021. július 19-én éjszaka egy udvarról kardvirágot lopott.

A nőt a bíróság a 2021. július 07-én jogerős határozatával – korábban elkövetett bűncselekményei okán – lopás vétsége miatt 8 hó fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 6 hó próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nőt fogházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség