Kategóriák: HírekPiliscsév

Traktort vásárolt a piliscsévi önkormányzat

A Magyar Falu Program keretében 15 millió forint összeget nyert a piliscsévi önkormányzat kommunális eszköz beszerzésére – olvasható a település hivatalos honlapján.

Piliscsév nagy zöldterülettel rendelkezik, így az új eszköz nagy segítséget jelenthet a karbantartási munkálatokban. A település vezetése a 15 millió forintos támogatásból egy ZETOR típusú traktort vásárolt, emellett pedig saját forrásból kiegészítőként ágaprítót, illetve szárzúzót is beszereztek a járműhöz.

„Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármester asszony és a kollégái rengeteget tesznek Piliscsévért – ennek is köszönhető, hogy a pályázatokon, így a Magyar Falu Programban is rendre eredményesek. Most egy közterületek karbantartását szolgáló gépet – azaz traktort – szereztek be állami támogatásból, de az MFP keretében az óvoda korszerűsítésére, szépítésére például mintegy 35 millió forintot kaptak – hogy csak pár példát említsek.” – mondta dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, majd hozzátette: „Ahhoz, hogy a települések hónapról hónapra sikereket könyvelhessenek el és látványosan fejlődhessenek, a polgármesterek, vezetők munkáján túl persze szükség van megfelelő kormányzati politikára is. 2010-ig a baloldal nem törődött a falvakkal, sőt sok esetben azon volt, hogy elsorvassza azokat. Mi azonban tudjuk, hogy a kisebb települések hatalmas értéket képviselnek, hiszen ezek a közösségek megőrzik és továbbadják a felnövekvő nemzedékeknek azokat a hagyományokat, amelyek az egész nemzet megmaradása miatt fontosak. A nemzeti oldal ezért továbbra is azért fog dolgozni, hogy a falvak minél több és minél hasznosabb támogatást kaphassanak. Legyen szó akár a családok mindennapjait megkönnyítő intézményfejlesztésekről, akár az utcakép javítását szolgáló intézkedésekről, akár a helyi rendezvények anyagi támogatásáról.”

Borítókép: piliscsev.hu

Megosztás