Kategóriák: DorogHírekSport

Elhunyt Ivo Georgiev, a Dorog korábbi csatára

2021. november 13-án, 49 éves korában elhunyt Ivo Georgiev a Dorogi Bányász és a bolgár labdarúgó-válogatott egykori csatára – közölte a szomorú hírt a remonews.com nevű oldal. Az egykori futballista halálát szívelégtelenség okozta.

A Wikipédia szerint a gólerős játékos felnőtt pályafutását a bulgáriai Volov Sumennél kezdte, majd székhelyét Magyarországra tette át és 1990-ben csatlakozott a másodosztályban vitézkedő Debrecen csapatához. Összesen 68 találkozót vívott meg a Hajdú-Bihar megyében található alakulatnál, és 36 gólt szerzett. Mikor a Loki feljutott az élvonalba, a Debrecen egyezséget kötött a Dorogi Bányásszal, így Szatmári Csaba Dorogról Debrecenbe került, míg Ivo Georgiev a bányászvárosba költözött.

Az 1993-94-es NB II-es szezonban csak az őszi félévben jutott szerephez Dorogon, 12 mérkőzésen egy gólt szerzett, majd télen hazatért Bulgáriába, a Lokomotiv Rusze csapatához. A későbbiekben nemcsak hazájában ostromolta a kapukat, légiósként Magyarország mellett megfordult Svájcban és Németországban is. Aktív pályafutását 2002-ben, a Botev Vratsa-nál zárta le.

Nyugodjon békében!

Forrás: hidlap.hu/remonews.com/Wikipédia
Borítókép: nemzetisport.hu