Kategóriák: Hírek

Remek képek érkeztek a bajnai fotópályázatra

Az idei évben is meghirdette Bajna Község Önkormányzata és Községi Könyvtára a már hagyománnyá vált Fotópályázatát Megyénk kincsei címmel.

Ebben az évben olyan képeket vártak a szervezők a pályázóktól, amiken Komárom- Esztergom megye természeti kincseit, az emberi tevékenység által létrehozott természeti, történelmi, kultúrtörténeti, tudományos vagy esztétikai jelentőségű tájalkotó elemeit jelenítik meg.

A pályázatra sok színvonalas munka érkezett, nemcsak bajnai amatőr fotósoktól, hanem a környékbeli településeken élő fényképezés iránt érdeklődőktől is. A pályázat elbírálására az Önkormányzat Edelmayer Zsoltot, a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársát kérte fel, aki Tatabányán és Tatán több fotótanfolyamot is vezetett már. A XIV. Őszi tárlat/ Hallgat a mély fotópályázatra beadott nyertes fotói megtekinthetők a tatabányai Kortárs Galériában.

Az első helyen végzett Somogyi-Tóth Gábor a bajnai Paskomról készített képével. Második helyezett lett Horváth Zsófia, a harmadik helyezett pedig a tavalyi pályázat nyertese, Lovász Zoltán lett. Kecskés Lilla fotóit különdíjjal jutalmazta a zsűri. A nyertesek értékes, névre szóló ajándékokat kaptak. Lernyei Krisztina, Szilágyi Bence, Váradi Vivien Eszter és Vincze Erika pályázatukért szintén jutalomban részesültek. Somogyi-Tóth Gábor pedig átvehette Lovász Zoltántól a vándorkupát. A díjakat Edelmayer Zsolt a pályázat elbírálója, Pallagi Tibor polgármester úr és Pósa Andrea könyvtáros, művelődésszervező adta át.

1. helyezett (Somogyi Tóth Gábor fotója)

2. helyezett (Horváth Zsófia fotója)

3. helyezett (Lovász Zoltán fotója)

Különdíj (Kecskés Lilla fotója)

Fotók, forrás: Bajna Község Önkormányzatának információs oldala

Megosztás